Francisco Gavilán (amb la camisa de color blau) amb simpatitzants i el portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco
Francisco Gavilán (amb la camisa de color blau) amb simpatitzants i el portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Gavà, Francisco Gavilán, serà el candidat a l’alcaldia de Gavà a les eleccions municipals de 2023. Ha estat el portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, qui ha fet pública la decisió del Comitè Autonòmic del partit de confiar en Gavilán per a encapçalar la pròxima llista municipal. “Es tracta d’una persona compromesa, que ve exercint un treball important a Gavà”, ha dit Martín Blanco qui ha destacat la “tasca fonamental en la defensa de la seguretat als carrers de Gavà que ha exercit l’alcaldable taronja i que, entre d’altres coses, ha permès augmentar la dotació de guàrdies locals. El portaveu de Cs al Parlament de Catalunya ha remarcat “El treball lleial  i ferm en la defensa dels interessos de Gavà i els seus veïns” de Gavilán..

Ciutadans
Francisco Gavilán

Gavilán, de 42 anys, és graduat en ciències polítiques i de l’administració pública, tècnic superior de prevenció de riscos laborals i director de seguretat. Actualment és el portaveu de Cs a l’Ajuntament de Gavà i secretari d’acció institucional de la formació. Es presenta com alcaldable perquè assegura “Gavà no es mereix tenir un 35% d’índex de criminalitat, ni ser una ciutat bruta i amb gent incívica, al contrari, Gavà es mereix una ciutat neta i amb una Presec moderna”.

El cap de llista de Ciutadans en les municipals de 2023 ha assenyalat també que treballarà perquè el municipi tingui “un pla d’urbanisme on el manteniment i les millores no provoquin problemes de mobilitat com ocorre ara”. A més, ha apostat per la creació d’un “parc d’habitatges tant privats com habitatge social ampli i suficient” i l’adaptació de les ajudes “a les famílies que de veritat ho necessiten”.