Frankenweenie
Portillo i les seves dues joves actrius Iris Fuente i Mari Sánchez, als estudis de Ràdio Gavà (Imatge: Facebook del programa Amb G de Gavà)

La companyia teatral Las del Toc posen en escena una adaptació de la pel·lícula de Tim Burton Frankenweenie. L’adaptació ha anat a càrrec del director de la companyia, Adrián Portillo, que ja és la tercera pel·lícula de Burton que adapta després de fer-ho amb La novia cadáver i amb la seva versió d’Alicia en el país de las maravillas. “M’agrada molt Tim Burton, i aquesta era de les poques pel·lícules de Burton que encara no havia vist. Em va aparèixer de sobte i em va encantar”, ens explica Portillo.

L’argument comença quan el gos de Victòria mor atropellat accidentalment i la nena decideix que no pot tenir un gos mort així que, com que ella és molt aficionada a la ciència, el desenterra i el fa reviure tal i com passa a la famosa novel·la (i pel·lícules) protagonitzades pel monstre del doctor Frankenstein. Però tal i com passa a la font original, el gos no acaba de ser del tot normal i per exemple comença a parlar com un humà.

Una de les joves intèrprets de l’obra, Iris Fuente, que només té 10 anys, admet que “m’ho he passat molt bé assajant però m’ha costat més que l’altra perquè és més curta però té més text”. Mari Sánchez, també actriu i també amb 10 anys, explica en la mateixa línia que “tot i que l’obra és més breu que l’anterior, té algunes escenes que són una mica més complexes, però tot i això és una obra molt divertida”.

Portillo creu que el públic “empatitzarà molt amb el gosset de l’obra i amb els personatges, que són molt divertits i molt estrambòtics en la línia de Tim Burton, i fa que la gent tingui ganes de que fos possible reviure als animals i a la gent que hem estimat”. El director volia fer aquesta obra perquè “s’allunya molt del que havíem fet recentment, que era més realista mentre que aquesta és molt Tim Burton, amb molta fantasia, i els personatges per exemple van tots amb la cara pintada”.

La companyia està assajant Frankenweenie des del passat mes de març, i un dels elements principals en el que més han treballat és en l’escenografia: “És senzilla, però hem volgut que sigui com a la pel·lícula i, per tant, només hi ha tres colors a l’escenari que són el blanc, el negre i el verd. L’estètica de l’obra crec que ens ha quedat molt bé, i a nivell de focus només hi ha també llums blanques i verdes. Hem parat molta atenció als detalls, per petits que siguin, i fins i tot surt una ampolla de Coca-Cola i hem pintat el tap de negre per tal que no sortís el color vermell”.

La companyia teatral Las del Toc està vivint un moment de creixement força important. Tant és així que Portillo ha hagut de “dividir el grup en dos parts ja que era impossible fer una obra amb 40 persones a la vegada, així que he pres aquesta decisió perquè també em permetia treballar de manera més intensa tant amb els nens com amb els adults”. De fet, a Frankenweenie hi ha una barreja d’adults i infants ja que, en escena, coincidiran 8 nens i 6 adults.

L’adaptació teatral de Frankenweenie es podrà veure el dissabte, 18 de novembre, a partir de les 19:00 hores a l’Espai Maragall. Les entrades es poden adquirir aquí a un preu de 6 euros o bé el mateix dia de l’obra a les mateixes taquilles del teatre.