Front comú per limitar el sobrevol dels avions
Foto: Xavi Cabo

Els ajuntaments de Gavà, El Prat, Viladecans, Castelldefels i Sant Boi han demanat formalment al ministeri de Foment i a AENA (l’ens gestor dels aeroports espanyols) que els avions pesants no operin a la nit per la pista principal per tal de “preservar el benestar i la salut de la ciutadania atès que aquests avions són els que produeixen més soroll”.

La proposta fou presentada en l’última reunió del Grup Tècnic de Reducció del Soroll en base a un estudi que va ser defensat pels tècnics de l’OMSICA de l’Ajuntament de Castelldefels en nom de tots els municipis afectats. Amb aquesta presentació s’oficialitzava davant el GTTR i per tant davant la CSAAB (Comissió de Seguiment Ambiental de l’aeroport de Barcelona), la petició elevada en una reunió prèvia al més alt nivell mantinguda entre els alcaldes i alcaldesses dels cinc municipis que la subscriuen i les direccions de Planificació i Medi Ambient d’AENA i la direcció de l’Aeroport.

La petició assenyala que “només s’utilitzi la pista principal a les nits per raons de seguretat i quedaria restringit a aeronaus de salvament, vols ambulància, d’Estat o vols que prestin servei a les administracions”.