Futbol Sala Gavà
Aquest és l'equip femení que va tenir el Futbol Sala Gavà fa uns anys (Foto: cortesia Iván López)

Atenció a totes les noies nascudes entre 2010 i 2004 i que estiguin interessades en el futbol sala: el Futbol Sala Gavà us està buscant! L’entitat ha decidit apostar per tenir una secció femenina de cara a la propera temporada 2022-2023, i ja ha posat en marxa el seu pla per aconseguir-ho.

La idea seria “crear un projecte diferent de cadet cap amunt, és a dir, de 14 o 15 anys en endavant, i garantir-ne un seguiment i un projecte que els permeti tenir continuïtat en la pràctica de l’esport que els hi agrada”, tal i com ens ha explicat Iván López, que és el president del Futbol Sala Gavà.

López s’ha fixat que “en ciutats properes s’està potenciant el futbol sala femení, però creiem que no s’està fent de la manera més idònia possible. I em refereixo sobretot al tema d’igualtat, jo crec que el més important és tractar tant a una jugadora com a un jugador de la mateixa manera. Per tant, volem donar a la secció femenina una formació semblant a la que s’està donant a un equip masculí, volem treballar de la mateixa manera les dues seccions, la masculina i la femenina”.

I com ho pensen fer tot plegat? Doncs, de fet, ja han posat en marxa el seu pla de reclutament per crear aquest equip femení del no res: “Serà complicat, per descomptat. Els inicis sempre ho són, més encara quan el que volem és intentar iniciar de zero per establir-nos i tenir una estabilitat, però ja estem al pavelló Jacme March tots els dimarts, dijous i dissabtes amb jornades de portes obertes per tal que qualsevol interessada vingui a informar-se”.

El pla no acaba aquí, però, ja que López té una idea molt clara sobre com reclutar noves jugadores: “Sobretot en els col·legis, jo soc sempre partidari de potenciar la part dels col·legis gavanencs perquè crec que no s’està ensenyant aquest esport de la manera adequada. De fet, he detectat que tenim moltes jugadores a Gavà que volen iniciar un esport com el futbol sala o el futbol i a les que no se’ls està donant aquesta oportunitat, ja sigui per manca d’espais o perquè l’estructura dels clubs no permet valorar o iniciar un projecte d’aquestes característiques”. Així doncs, “la setmana que ve iniciarem una tanda de visites als col·legis gavanencs per explicar el nostre projecte”.

El Futbol Sala Gavà va néixer l’any 1984 i mai ha tingut equip femení excepte en un breu període de temps “fa uns cinc anys, quan vam tenir un cadet juvenil femení i la veritat és que ens va anar molt bé, però les jugadores no van poder tenir la continuïtat que ens hauria agradat quan moltes jugadores van passar a categoria sènior, i l’equip es va anar desintegrant”.

Ara, precisament, volen lluitar contra aquest problema “creant una base sòlida, d’infantil cap amunt, per tal que les jugadores tinguin una progressió i puguin seguir avançant, volem que cada jugadora que entri al club tinguin la possibilitat de seguir jugant en el nostre equip l’any següent”.

Totes aquelles persones interessades en aquest projecte de futbol sala femení poden escriure un correu electrònic a info@gavafs.es o trucar al telèfon 678 70 58 55.