Gala 2023 de Beisbol i Softbol

Gavà acollirà el proper mes de febrer la Gala 2023 de Beisbol i Softbol. És un esdeveniment que organitza anualment la Federació Catalana de Beisbol i Softbol i que serveix per distingir els esportistes que han destacat més en aquest esport en cada temporada. A més també s’aprofita per atorgar mencions especials com la que rebrà el Club Beisbol i Softbol Gavà pels seus 50 anys de vida.

Mireia Pertegàs, presidenta del club, ens ha assegurat que aquest premi “ens serveix per posar un immillorable punt i final a l’any de celebracions que hem viscut per commemorar aquests 50 anys d’existència del club”. Segons la presidenta de l’entitat, “la gala es fa cada any a una ciutat diferent, i enguany es fa a Gavà aprofitant la celebració d’aquests 50 anys del club”. Pertegàs qualifica de “privilegi” el poder acollir aquesta gala, “tant de bo es pugui donar la possibilitat d’acollir-la altres anys perquè és un orgull fer aquesta gala a la nostra ciutat, és una nit en la que es reuneixen jugadors, presidents, i entitats no només del Baix Llobregat sinó de tota Catalunya”

Entre aquests reconeixements especials també n’hi haurà un per José Rafales, figura imprescindible per entendre el beisbol a Gavà. La federació catalana li atorga aquesta distinció “com a històric dels nostres esports amb una llarga trajectòria al Club Beisbol i Softbol Gavà, primer com a jugadors, després passant per l’etapa de tècnic en varies categories i finalment com a membre de la junta directiva del club de la seva vida”.

Pertegàs valora molt positivament aquest reconeixement atès que “Rafales és el nostre president honorífic i segueix molt implicat amb el nostre club. Per nosaltres segueix sent una persona molt important del club i que la federació catalana li atorgui aquest reconeixement ens sembla molt bonic. Rafales ha estat tota la seva vida lligat al beisbol i avui dia, tot i l’edat, ho segueix estant i ve cada setmana al camp a ajudar en el que faci falta”.

A més d’aquestes distincions, n’hi ha també diversos jugadors i jugadores del Club Beisbol i Softbol Gavà que rebran un premi en aquesta gala pels seus mèrits esportius al llarg de 2023. En la categoria Sènior 1ª Divisió Beisbol, Yojhan E. Tovar serà reconegut com a millor jugador i Jesús A. Campos com a millor batejador; i en la categoria Sènior Masters, Edwin N. Caraballo com a millor jugador. A més, quatre jugadors també seran premiats tot i que com a integrants de diverses categories de la selecció catalana: d’una banda, Luca Kseri com a membre de la selecció catalana “Little League” de beisbol que ha estat campiona d’Espanya Sub-12 i 4ª al Campionat d’Europa-Àfrica que es va celebrar a Polònia; d’altra banda, Rebeca López com a integrant de la selecció catalana Sub-18 de softbol, que va quedar subcampiona d’Espanya Sub-18; i per últim també rebran premi Axel Termes i Leo Feher com a membres de la selecció catalana Sub-10 de beisbol que van quedar en cinquena posició a la Supercup U10.

Evidentment, pel club gavanenc totes aquestes distincions als seus jugadors “són motiu d’orgull ja que sabem que disposem de jugadors en els nostres equips que destaquen per sobre de la resta”.

La Gala 2023 de Beisbol i Softbol es celebrarà el divendres 2 de febrer a l’Espai Maragall de Gavà a partir de les 19:00 hores.