mobilitat sostenible
García Faura posa en marxa un programa de mobilitat sostenible

L’empresa gavanenca García Faura ha posat en marxa “A la feina, en bici”, un projecte de mobilitat sostenible que engeguen coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra del 16 al 22 de setembre.

La iniciativa ha estat possible gràcies al programa Biciempresa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquest programa pilot ha adjudicat diverses bicicletes a empreses del territori, i García Faura n’ha aconseguit cinc, dues elèctriques i tres mecàniques plegables, sent l’única empresa gavanenca que ha aconseguit aquest ajut de l’AMB.

Javier Paredes, gerent de García Faura, ha explicat avui que “amb aquesta mesura aconseguim no només col·laborar amb la mobilitat sostenible, sinó també que els nostres treballadors millorin la seva condició física ja que la bicicleta ajuda a la musculatura i a la capacitat aeròbica i per tant és un perfecte exercici cardio-muscular”.

García Faura emmarca aquesta iniciativa en el pla d’accions que l’empresa està implementant en matèria de polítiques mediambientals i de sostenibilitat. En aquest sentit, Paredes destaca que aquest projecte “és un petit pas però volem que serveixi d’exemple a la resta d’empresaris i treballadors de la zona perquè també ajudarà a descongestionar l’aparcament en aquest polígon industrial”.

García Faura ha posat aquestes bicicletes a disposició del seu personal i, després d’un procés intern, han estat adjudicades a cinc persones. L’objectiu és que aquests cinc treballadors substitueixin els seus desplaçaments quotidians en vehicle privat per la bicicleta, o la combinació de bicicleta i transport públic. L’empresa gavanenca fomenta d’aquesta manera que cada dia circulin per les nostres carreteres cinc vehicles menys, contribuint així a un desplaçament més sostenible i saludable.

Bastián Michell, un dels cinc treballadors que ha rebut una de les bicicletes, ens ha explicat que ell viu a Calafell i que agafa cada dia el tren “caminant un quilòmetre a Calafell i dos aquí a Gavà, així que aquesta bicicleta m’anirà bastant bé per guanyar temps i també per no arribar tan cansat a la feina”.

A Roger Santacana, altre dels treballadors afortunats, la bicicleta també li anirà molt bé ja que “per necessitats de la feina García Faura s’ha dividit en dues naus i la nostra secció, que és la de ferros, està en la nova nau a uns quants carrers d’aquesta, per això cada dia sempre s’acaben perdent molts minuts per desplaçar-te d’una nau a l’altra o bé a peu o bé en cotxe, així que la bici és un transport més sostenible que ajuda a tenir un trànsit menys condensat i a contribuir amb el medi ambient”.