Garrigasait visita la biblioteca
’escriptor, filòleg i traductor solsonenc Raül Garrigasait ha visitat aquest dijous Gavà

L’escriptor, filòleg i traductor solsonenc Raül Garrigasait ha visitat aquest dijous Gavà per participat en el club de lectura matinal de la biblioteca Josep Soler i Vidal i parlar d’”Els estranys”, guardonat amb el darrer Premi Llibreter que el reconeix com a millor novel·la de l’any.

L’obra, publicada l’any passat, tracta sobre l’amistat en temps convulsos. S’hi veu com les persones intenten viure entre les ideologies i la sensualitat, entre els poders i els plaers de la vida. Finalment, parla sobre els els dilemes i els problemes d’avui.

La trama se situa a la Catalunya de 1837, en plenes guerres carlines. El protagonista és un jove prussià, Rudolf von Wielemann, que va a Catalunya a donar suport al pretendent carlí, Carles Maria Isidre, però que acabarà aïllat durant un any a Solsona. Segons el seu autor, gira entorn a “la mirada perplexa d’un estranger” sobre una realitat que no arriba a comprendre. Afirma que, en bona part, s’ha inspirat en les històries orals que s’expliquen a la seva terra, a Solsona. I reivindica als carlins com a individus que “es retorcen de dolor davant l’avenç de la modernitat”.

Des de fa una dècada Garrigasait és editor de la col·lecció Bernat Metge. Ha traduït autors com Rilke, Plató, Sloterdijk, Goethe i, més recentment, Thomas Bernhard. Abans de debutar en la ficció va publicar l’assaig “El gos cosmopolita i dos espècimens més” (A Contravent, 2012).