5G
Gavà serà un dels 28 municipis catalans on Vodafone instal·larà el 5G

Gavà serà un dels 28 municipis catalans on Vodafone desplegarà cobertura de 5G. L’empresa aprofitarà la recent encesa de la freqüència de 700MHz per portar aquesta tecnologia en total a 109 municipis espanyols repartits per 30 províncies. Per tal de fer efectiu aquest desplegament, Vodafone va adquirir el passat mes de juliol 2x10MHz d’espectre en aquesta banda de 700MHz.

El desplegament a Catalunya de la connectivitat 5G de Vodafone es porta a terme de manera progressiva des d’ahir mateix i hauria d’estar enllestit en qüestió de mesos. A la província de Barcelona es veuran beneficiats 16 municipis a banda de Gavà: Barcelona, Calonge de Segarra, Castellbisbal, Esplugues de Llobregat, Esparraguera, Mataró, Parets del Vallès, el Prat de Llobregat, Rajadell, La Roca del Vallès, Rubí, Sant Pere Sallavinera, Tagamanent, Terrassa, Vallirana, i Vilanova i la Geltrú. A la província de Girona el 5G arribarà a Capmany, Garrigàs, Massanes, i Girona. A la província de Lleida, als municipis de Castelldans, Montferrer I Castellbò, i Lleida. I a Tarragona, a Altafulla, Reus, Rodonyà, Tortosa y Tarragona.

Julia Velasco, directora de Red de Vodafone España, ha destacat que “amb aquest primer desplegament a la banda de 700MHz tenim l’objectiu de seguir popularitzant els serveis 5G per tal que els beneficis d’una societat connectada estiguin a l’abast de tothom i ningú es quedi enrere”. Segons ha apuntat Velasco, Vodafone “continuarà desplegant la xarxa de 5G en nous municipis per tal que tant empreses com clients particulars puguin accelerar la recuperació i treure partit de la transformació digital”.

Entre la resta de les 109 localitats espanyoles on es desplegarà el 5G en destaquen, per exemple, Alcorcón, Vila-real, Barakaldo, Àvila, Pamplona, Conca, Guadalajara o Toledo, entre d’altres. Aquest primer desplegament a la freqüència dels 700MHz de la multinacional de telecomunicacions es portarà a terme a 54 municipis de més de 50.000 habitants i a 55 de menys de 50.000 habitants.

Vodafone, a més, reforçarà amb aquesta banda de 700MHz la cobertura de 5G que ja ofereix des del 2019 a 25 grans ciutats, entre les que hi ha Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Saragossa, San Sebastià, Alacant o Segovia, entre altres.

La intenció de Vodafone és continuar amb aquest desplegament fins arribar al 30% dels municipis de fins a 50.000 habitants en el mes de desembre d’aquest mateix any 2022. La velocitat 5G permet descarregar continguts a 3 vegades més velocitat que el 4G, i la banda dels 700MHz permet a més oferir una major cobertura en interiors d’edificis amb una gran disponibilitat d’ample de banda.

PUBLICITAT