Gavà acollirà la trobada de referència sobre economia circular
Gavà acollirà la trobada de referència sobre economia circular

Gavà ultima preparatius per acollir la 5a Jornada de debat i experiències “Por una Economía Circular i Competitiva” que tindrà lloc els propers 1 i 2 de juny en format presencial, a l’Espai Maragall, i virtual. La trobada, segons l’organització, “té com a objectiu tangibilitzar resultats i obtenir impactes de les actuacions implementades amb anterioritat” per “evidenciar l‟avenç que han suposat les mesures adoptades”.

Els temes referents a economia circular ocuparan l’agenda del primer dia, mentre que el segon centrarà la seva atenció en els projectes europeus, aprofitant que Gavà n’està executant dos: URBACT (Biocanteens) i UIA (Gàvius). Les i els participants podran conèixer les darreres tendències i casos d’èxit en economia circular i projectes europeus. A més, es compartiran experiències sobre la implantació d’estratègies innovadores per accelerar la transició circular en àmbits com ara la gestió de l’aigua, els residus, la construcció sostenible i la moda.

La jornada esdevindrà punt de trobada d’empreses, administracions i experts nacionals i internacionals, amb l’afany d’establir llaços de “col·laboració en la transició cap a un nou model econòmic”. Servirà, a més, per demostrar que la millora dels resultats econòmics i empresarials pot anar unida a l’aprofitament màxim dels recursos i al mínim impacte ambiental i social.

La programació de la Jornada

A més d’una taula rodona sobre transició energètica i reptes de futur per a les administracions públiques, també es tractaran estratègies d’èxit circular, de ciutats com Manchester i Sevilla. Junt amb altres iniciatives i emmarcada a les Round tables, Gavà, ciutat amfitriona, donarà a conèixer projectes, com la xarxa Biocanteens, que garanteix la distribució de menjars escolars sostenibles, o l’assistent virtual Gàvius, que permetrà sol·licitar i tramitar ajudes socials des del mòbil.

La Jornada també servirà per potenciar espais com el HUB Eccus. liderat per Gavà i integrat per entitats també representades a les sessions, com els Ajuntaments de Sevilla, Riba-Roja del Túria, Sant Cugat o Gijón i entitats com Aigües de Barcelona.

Finalment, i des d’una perspectiva internacional, també es tractaran el present i el futur dels projectes europeus, així com les properes iniciatives finançades per la Unió Europea en el nou marc plurianual.

Inscripcions i més informació aquí