Seaside Startup Summit
Gavà acollirà l’edició del 2020 de la Seaside Startup Summit

Gavà acollirà l’edició del 2020 de la Seaside Startup Summit. Es tracta d’una iniciativa que pretén connectar emprenedors en un mateix entorn per tal de dinamitzar sinèrgies i generar nous projectes. La cimera és el primer esdeveniment no formal d’startups a la regió del Caucas del Sud i és a més la primera cimera d’startups a tot el món que es celebra en un campament de tendes de campanya. És per aquesta raó que a Gavà l’esdeveniment tindrà lloc al Camping 3 Estrellas.

Els organitzadors de l’esdeveniment han presentat aquest matí el projecte a l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui ha manifestat el seu ple suport a la iniciativa: “La idea és que aquest esdeveniment sigui un punt de trobada d’innovadors, d’emprenedors, de persones que estan començant a pensar en el seu projecte i que puguin establir aquestes connexions, que puguin buscar inversors”.

La primera Seaside Startup Summit va tenir lloc l’any 2016 al llac Sevan d’Armènia, i de fet llavors la cimera se’n deia Sevan Startup Summit. Hi van participar 300 persones de la zona que van lluitar durant els set dies que va durar l’esdeveniment per un premi de 7.500 dòlars. La segona edició va tenir lloc l’any 2017, hi van participar més de 100 startups de 20 països, i el premi que es va repartir va arribar als 50.000 dòlars.

La següent edició va ser la de la internacionalització de la cimera, que ja va passar a dir-se Seaside Startup Summit i que per primera vegada va sortir d’Armènia i es va celebrar a l’illa Al Marjan, als Emirats Àrabs. La trobada es va fer al febrer de 2018 i hi van participar unes 500 persones amb una dotació en premis d’un milió d’euros. Al març de 2018 es va fer una altra edició a l’Índia, i també l’any passat el llac Sevan va acollir de nou una nova Sevan Startup Summit durant el mes de juliol.

Els organitzadors de l’esdeveniment, a l’hora d’exportar la seva iniciativa a Europa, es van fixar especialment en Espanya, tal i com reconeix el cofundador de la Seaside Startup Summit, Hakob Hakobyan: “Ens vam concentrar en Espanya i llavors vam trobar que aquesta línia de costa és no només preciosa sinó que a més durant les nostres visites vam entendre que l’ecosistema d’emprenedors a Catalunya és molt avançat, i vam veure que Gavà és un indret molt maco i un emplaçament meravellós per la nostra cimera”.

Juan Castilla, un dels directors del Seaside Startup Summit a Barcelona, ha assegurat que aquest “serà un esdeveniment per a més de 800 persones, vindran startups de tota Europa, i serà una setmana d’acampada on es mourà tot l’ecosistema emprenedor que tenim a Catalunya”.

Les dates concretes encara s’estan tancant però segons ens ha assegurat Castilla “es celebrarà amb tota seguretat en el mes de maig de 2020, segurament la tercera o la darrera setmana del mes d’un dilluns a un divendres”. La cimera està recolzada, a més de per l’Ajuntament de Gavà, també per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i la Generalitat de Catalunya a través de Catalunya Emprèn.