Alumnat del Maria Felip en un liurament de medalles
Alumnat del Maria Felip en un liurament de medalles

L’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà ha acollit aquest matí la primera sessió de la 40a Jornada Escolar d’Atletisme de Catalunya organitzada per la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL).

El director gerent de la Federació Acell, Manel Algeciras, ens ha explicat que aquesta és la primera de les dues jornades de què consta la 40a Jornada Escolar d’Atletisme de Catalunya que, a excepció del any del COVID s’ha celebrar sempre de forma ininterrompuda: “Estem molt contents perquè per fi els nens i les nenes i les escoles d’educació especial d’arreu Catalunya poden venir fins aquí i gaudir de l’esport com volíem”.

Entre les dues jornades participaran en aquest esdeveniment prop de 500 esportistes d’escoles d’educació especial d’arreu de Catalunya, amb edats compreses entre els 8 anys i els 20 anys. “Tots poden fer dues proves, una cursa i un concurs ja sigui salt de llargada o llançament de pes. El que busquem sobre tot és promocionar l’espot i que l’entrenament continuat pugui aportar tots els beneficis de l’esport a aquestes persones”, ha explicat Manel Algeciras.

L’Escola Municipal d’Educació Especial Maria Felip ha estat un dels centres participants amb una representació de 10 alumnes. La professora Patricia Romanos, ens ha explicat que a excepció de l’any passat “acostumem a venir cada any. Els nostres alumnes cada setmana venen a entrenar a l’Estadi amb els monitors d’Acell i, per a ells, participar en aquesta Jornada és un punt de motivació. A més és molt bonic perquè es donen molt de suport entre ells, s’animen. Enguany només tenim una representació de 10 alumnes, però altres anys ha vingut pràcticament tot el centre, cadascú en la seva categoria i modalitats esportives diferents”.

Durant la temporada esportiva la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual també fomenten les jornades escolars de natació, bàsquet i futbol per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits.