La reunió de l'equip organitzatiu s'ha celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament de Gavà
La reunió de l'equip organitzatiu s'ha celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament de Gavà

L’Ajuntament de Gavà ha acollit aquest matí la darrera reunió del comitè organitzador i del comitè executiu del Campionat d’Europa de Softbol femení que se celebrarà entre el 24 i 30 de juliol en Barcelona, Sant Boi, Viladecans i Gavà. La organització va a càrrec de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol i la Federació Espanyola de Beisbol i Softbol, amb el suport del Consell Català d’Esport i la Diputació de Barcelona, així com els ajuntaments de les ciutats que son seu.

Al finalitzar la reunió el president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Jordi Vallés ha manifestat que estan, “molt contents perquè arribem amb la part econòmica ben solventada gracies a les institucions, i perquè tenim la confirmació de la participació dels 21 equips. Avui aquí a la seu de Gavà, i a 18 dies de la inauguració, podem confirmar que no hi ha res que ens pugui preocupar i, sobre tot, estem molt animats perquè això sigui un èxit”. Vallés ha confirmat que hi ha nous patrocinadors com Mau San Miguel i que tenen tota la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya a tots els nivells.

El president de la catalana ha assegurat: “Estem davant d’una gran oportunitat per a nosaltres, una oportunitat per als espectadors, per poder-se a proper i veure les millores jugadores europees, hi ha algunes que ja participen a nivell internacional, que juguen a EEUU de manera professional”. Va remarcar el salt de l’esport femení en els darrers anys en totes les modalitats i sobre el softbol va dir: “Estem creixem en llicencies a Catalunya, Espanya i Europa. Aquí reunirem a les 525 millors esportistes de cada una de les 21 seleccions, per tant el públic veure un gran espectacle”. Vallés va avançar que “hi ha 4 o 5 seleccions molt potents com Itàlia, actual campiona d’Europa, Holanda, República Txeca, Espanya i alguna més, com Irlanda o gran Bretanya, que si poden comptar amb les jugadores que tenen a Estats Units seran les que es disputin els primers llocs”.

En representació de l’Ajuntament de Gavà hi érem el tinent d’alcaldia, Jordi Tort i el regidor d’Esport, Luis Guitart. A més l’alcaldessa, Gemma Badia, s’ha apropar a la sala de plens on es va celebrar la reunió, per saludar als integrants dels comitès.

Jordi Tort ha assegurat que “avui el que toca és animar a la gent de Gavà a que vagi a gaudir dels partits que es facin a Gavà i també a les ciutats veïnes de Sant Boi i Viladecans ja que veurem les millors seleccions europees jugant als nostres estadis. Com he dit a la reunió Gavà, Viladecans i Sant Boi son pràcticament els pioners d’aquest espot a Espanya”. Per a Tort, a més de veure un gran esdeveniment, el Campionat pot servir perquè els equips i els visitants coneguin Gavà i les seves instal·lacions “ i pot ser que a algú equip li interessi fer concentracions o tornejos a la nostra ciutat”.

La inauguració del Campionat d’Europa de Softbol femení, que per primera vegada se celebra a l’Estat Espanyol, arrenca el 24 de juliol i es prolongarà fins el 30. Serà una oportunitat única per promoure aquest esport i l’esport femení en general.