Gavà acull la mostra Operació Aigua
Gavà acull la mostra Operació Aigua

La plaça de Jaume Balmes de Gavà acull l’exposició “Operació Aigua”, organitzada per Agbar amb el suport de l’Ajuntament i que vol conscienciar als visitants sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquests tenen en el medi natural.

La mostra està formada per quatre plafons corresponents als quatre grans àmbits de l’exposició: aigua per a tothom?; quanta aigua consumeixes?; com s’embruta l’aigua; i com contaminem l’aigua?

La mostra

1. Aigua per tothom?

Ens fa prendre consciència de la disponibilitat i el repartiment de l’aigua dolça a la Terra, de les previsions de futur tenint en compte les conseqüències del canvi climàtic i del nostre model de societat i de com li volen donar

2. Quanta aigua consumeixes?

Ens aporta dades sobre el consum d’aigua domèstic i consells per al seu estalvi. També fa incidència en l’aigua virtual que consumim a través del menjar, la roba i els objectes que utilitzem diàriament i que configuren la nostra petjada hídrica.

3. Com s’embruta l’aigua?

Fa un especial èmfasi en les residus domèstics que llencem pel desguàs o que no reciclem correctament i que causen problemes en la xarxa de clavegueram i que suposen un perill pel medi natural.

4. Com contaminem l’aigua?

Fa un repàs de com incideixen les diferents activitats humanes en el consum i l’impacte que tenen en la contaminació de les aigües.