Gavà acull un Cicle de Cinema Asiàtic
El regidor, Èric Plaza, ha presentat la iniciativa

A partir de divendres i durant el cap de setmana, Gavà acollirà el Cicle de Cinema Asiàtic. Una iniciativa que, segons el regidor de Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Gavà, Èric Plaza, “té l’objectiu d’aproximar el cinema asiàtic d’autor a la ciutadania, de cara a atraure un públic diferent amb pel·lícules que fins ara no s’havien exhibit”.

Plaza afegeix que “amb aquesta mostra, Gavà es converteix en un satèl·lit del festival de cinema que organitza Casa Àsia a Barcelona. Durant tres dies no només es projectaran pel·lícules sinó que també hi haurà activitats complementàries, com una conferència inaugural i tastets de tapes asiàtiques”.

Projeccions

El cicle, d’entrada gratuïta, inclourà quatre projeccions -un documental i tres pel·lícules- i un espectacle familiar. La programació s’inaugurarà divendres a La Casa Gran amb la conferència- tertúlia “La revolució de les dones a l’Índia rural” i la projecció del documental “De mujer a mujer” de la Fundació Vicente Ferrer.

Durant el cap de semana, el cicle es trasllada a l’Espai Maragall. Dissabte es projectaran les pel·lícules “Mina’s opcion”, de l’Iran, i “Hers”, de Mongòlia.

La tercera i última jornada, diumenge, 25 març, s’obrirà amb l’espectacle familiar d’ombres xineses “L’ombra d’Orient”, a càrrec de la companyia La Tija. A la tarda, i com a cloenda es projectarà “A father’s will”, un film del Kirguizistan

Exposició “Devotion”

Amb motiu del Cicle de Cinema Àsiàtic, l’Espai Maragall acull l’exposició “Devotion”, una mostra produïda per la Fundació Casa del Tibet, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

Es tracta d’una col·lecció de fotografies realitzades per Julia Hernández sobre la devoció dels budistes tibetans. L’exposició recull 16 imatges de gran format que configuren la devoció al voltant d’una de les Stupes actives més antiga del budisme. La figura humana i els elements necessaris per realitzar les pràctiques són el fil conductor que ens endinsa en aquest món.