Gavà, al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat
Gavà, al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Sota el lema #Weareone #SomosUna #SomUna, la seu del Consell Comarcal ha acollit aquest dimecres, l’acte de presentació del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, acte que ha donat el tret de sortida a un procés precongressual, que culminarà el 4 i 5 de novembre, amb la celebració del congrés a Cornellà de Llobregat.

La presidenta del Consell de les Dones i del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, va donar la benvinguda a les persones assistents posant en relleu que “el Congrés és un espai de coneixement i debat, però sobretot de participació. Una oportunitat de reflexionar conjuntament sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere, i cercar la manera d’eradicar-les i continuar avançant cap a la plena igualtat.” Així mateix, va agrair a Gisela Navarro, autora de la imatge dels 6è Congrés, “haver posat a disposició de la comarca, una vegada més, la seva creativitat amb aquesta imatge que ens representa a totes.”

Badia durant la seva intervenció

Entre les alcaldesses participants hi havia la de Gavà. Gemma Badia va destacar “la importància de l’esdeveniment on es marquen nous reptes de l’agenda feminista” que permetran crear espais diversos per treballar des de diferents vessants. En la seva intervenció, Badia va abordar la temàtica de la prostitució i la violència sexual, assegurant que “el 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat tindrà una comissió on parlarem de violència sexual, de la cosificació i deshumanització, o de la pornografia, però on també parlarem d’empoderament i del dret a decidir sobre la nostra sexualitat i els nostres cossos”.