Gavà al Boom Antena 3
Las Supernenas amb Juanra Bonet

Rosi Valle, Montse Pulido, Laura Rioja i Loli Barros, treballadores de l’Ajuntament de Gavà han participat aquest dilluns al concurs Boom d’Antena 3 amb l’equip denominat “Las Supernenas”. L’equip però va poder derrotar als “Dispersos” que han tornat a guanyar i segueixen imparables.

Mecànica del concurs

Dos equips (l’equip vermell i l’equip blau), de quatre jugadors cadascun, han de desactivar un total de deu bombes (entre la primera, segona i tercera fase cinc per a cada equip) responent a preguntes les respostes de les quals estan representades en cadascun dels cables de colors. D’aquesta manera, els concursants han de tallar els cables d’aquelles respostes que considerin errònies en les bombes. Així, si el jugador respon correctament, els diners del premi es mantindrà intacte. Si per contra, el jugador talla el cable equivocat o es queden sense temps (cosa que ha passat molt poques vegades), la bomba explotarà i l’equip perdrà a un dels jugadors i la quantitat assignada d’aquesta bomba.6

El concurs es desenvolupa en quatre fases:

Fase Principal

En aquesta primera fase continua concursant un equip fins que fallin una pregunta. Es plantegen quatre preguntes configurades com a bombes, amb valors en metàl·lic de 200 euros, 400 euros, 600 euros i 800 euros (2000 euros seria el ple), respectivament, que han de desactivar les dues primeres en 45 segons i les dues últimes en un minut. Si la bomba explota un dels concursants queda eliminat i continua l’altre equip. Aquesta fase acaba quan els dos equips han jugat els seus 4 bombes.

Bomba Estratègica

Juga un representant de cada equip. Cada representant tria un tema de 6 proposats. Cada tema tanca una pregunta amb 10 respostes possibles, de les quals, 7 són correctes. El concursant té 1 minut per a intentar dir el major nombre de respostes correctes possibles. Si s’equivoca, hi haurà rebot per a l’altre concursant, que disposarà de 30 segons per a intentar completar la bomba. Si s’equivoca, torna al primer concursant amb el temps que li quedava. Si a algú se li acaba el temps, continuarà jugant aquesta bomba, l’altre en solitari.

Bomba Classificatòria

Juguen els membres en actiu dels dos equips. Comença el que més diners ha acumulat en la fase 1. Es juga en el centre amb una bomba de color plata que té una metxa de Leds que es va consumint a mesura que avança el cronòmetre, que és de 2 minuts en condicions normals.

L’equip 1 ha de respondre el major nombre de preguntes de 2 opcions possibles. Cada encert suma 200 € i cada error resta 100 € al seu marcador, i s’incrementa als diners que porten acumulat de la primera fase.

Al final d’aquesta fase qui hagi aconseguit acumular més diners, es classifica per a la bomba final.