Gavà al seminari administració pública i treball digne a Tetuan

El passat cap de setmana, una delegació d’Ajuntaments catalans (Terrassa, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sabadell i Gavà) i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, han participat del seminari Administració pública i treball digne a Tetuan. El seminari, organitzat per l’entitat Sindicalistes Solidaris i l’Escola de Treball digne de Tetuan, ha permès intercanviar coneixements entre la delegació catalana i representants sindicals marroquins sobre el treball digne, per tal de reforçar la defensa dels drets laborals dels i les treballadores.

Marroc compta amb un Codi de treball molt extens i minuciós però que a la pràctica no s’aplica. La mancança de drets laborals, agreugen sobretot la situació tant de les dones, com dels i les joves, convertint-los en els col·lectius vulnerables del país.

La visita, també ha incorporat sessions d’avaluació del projecte Escola de Treball digne, subvencionat per l’Ajuntament de Gavà, mitjançant la convocatòria de subvencions. L’avaluació ha permès conèixer el projecte, des de la perspectiva de les dones, dels i les joves usuàries, dels i les formadores i dels mateixos sindicats. L’Escola de Treball digne a Tetuan actua com a centre de formació obert als sindicats del Marroc i com a coordinador de l’Escola Itinerant de Treball digne, on es coordinen els cursos i campanyes que es fan a tot el país. Més de 2.200 persones han participat d’aquestes formacions durant el projecte, amb un total de 126 cursos realitzats arreu del Marroc.

Aquesta acció respon a les línies estratègiques del Pla director de cooperació internacional (2016-2019) de Gavà que pretén impulsar el treball en xarxa entre els agents de cooperació del municipi. El pla reflexa el model de la política municipal de cooperació de Gavà que busca garantir els drets per empoderar a les persones més desafavorides.