Gavà amb Dia de les Persones amb Discapacitat 2019
El quadre d'Adisga de la Casa de Andalucía participarà al festival.

Gavà commemora, aquest dissabte, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb un festival organitzat per Adisga, on també hi han participat integrants de Caviga, l’escola d’educació especial Maria Felip, l’entitat Tots Som Santboians i la Casa de Andalucía de Gavà . Durant la vetllada, que tindrà lloc a l’Espai Maragall, es podrà gaudir d’actuacions plàstiques, de ball i de teatre amb el lliurament de diferents obsequis.

Des d’Adisga, consideren que “es tracta d’un acte important ja que representa el fruit de molt de treball per part dels nois i noies i de la implicació de monitors, famílies i persones voluntàries, amb l’objectiu d’aconseguir la inclusió”.

La gala començarà a les 18 hores i l’entrada és gratuïta.

Dia de les Persones amb Discapacitat

Des de 1992, cada 3 de desembre se celebra mundialment el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una data que té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Al llarg dels darrers anys la percepció del concepte de discapacitat ha experimentat una gran transformació. A mitjans del segle XX una persona amb discapacitat es considerava invàlida i dependent i l’Estat. Es basava en un model assistencialista per proporcionar-li una vida com més digna possible.

No obstant això, al llarg de les darreres dècades i, a mesura que es va començar a prendre consciència del fet que les persones amb discapacitat tenen els mateixos drets que la resta, es va produir un canvi de mentalitat. Com a conseqüència, l’enfocament paternalista de l’atenció ha evolucionat cap a un model basat en el desenvolupament dels drets humans i en la integració social d’aquest col·lectiu.