Gavà amb el Dia de per la Visibilitat Trans
Gavà, amb el Dia de per la Visibilitat Trans

L’Ajuntament de Gavà se suma avui, 31 de març, al Dia Internacional per la Visibilitat Trans, penjant una pancarta a la façana principal de l’edifici consistorial. Es tracta d’una jornada commemorativa LGBTI, que va néixer el 2009 de la mà de l’activista trans nord-americana, Rachel Crandall, com a reacció pels pocs dies festius LGBTI que celebraven la visibilitat de les persones trans.

Enguany el col·lectiu centra les reivindicacions en la necessitat de l’aprovació de la Llei per a la Igualtat Plena de les Persones

La lluita per la Llei Trans

L’esborrany de la Llei Trans va ser finalment registrat la setmana passada per activistes trans. Entre altres coses, aquesta proposició planteja l’eliminació dels requeriments actuals per poder canviar el sexe tal com apareix en els documents legals, és a dir: ser major d’edat, ser diagnosticat amb ‘disfòria de gènere’ i haver rebut almenys dos anys de tractament hormonal.

Com a alternativa, la Llei Trans proposa l’adopció de ‘l’autodeterminació de gènere’ en el sistema legal espanyol, un concepte adoptat per altres països i avalat pels principals òrgans europeus i el dret internacional.