Gavà amb el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia
Gavà amb el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia

Gavà se suma aquest dissabte, 19 de febrer, al Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia en el futbol amb un acte simbòlic a l’inici del partit, a la Bòbila, entre el CF Gavà i el Lleida. Aquesta jornada té l’objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

El 19 de febrer és el dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Fashanu va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia en el Futbol.

La Federació Catalana de Futbol i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Igualtat i Feminismes i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física asseguren “unir esforços per combatre l’homofòbia i aturar la discriminació LGBTI, i animen el sector esportiu, i concretament el món del futbol, denunciar qualsevol tipus d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc”.

El Govern promou l’etiqueta #esportsegur per donar suport a les accions d’aquesta reivindicació, en el marc de la campanya impulsada per la SGEAF per informar, sensibilitzar i conscienciar les entitats i professionals de l’esport contra les situacions d’abusos, assetjament, discriminació, desigualtats i estereotips que es puguin donar en aquest àmbit.