Gavà, amb el Gran Recapte 2021
Gavà, amb el Gran Recapte 2021

Els Bancs dels Aliments fan una crida a la ciutadania perquè, un any més, desplegui la solidaritat i col·labori fent donacions per al Gran Recapte. Des de l’inici de la pandèmia el nombre de persones ateses s’ha enfilat fins a les 267 mil actuals.

L’any 2020 va ser necessari distribuir 29,3 milions de quilos d’aliments a tot Catalunya, dels quals més de 5 provenien del Gran Recapte. Els Bancs dels Aliments estan fent un gran esforç per a poder adquirir aliments variats i nutritius que donin resposta a la demanda, i és per això que cal més ajuda que mai.

Les formes de participació son molt senzilles, des de les donacions a través de la web o el BIZUM 33596, fins a les tradicionals donacions a supermercats que aquest any tornaran a ser monetàries a les línies de caixa i que s’acabaran destinant a la compra dels aliments que més es necessitin, en el moment en què més falta facin.

Voluntari del Gran Recapte

Per ser voluntari del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

Per fer donacions

Fins a l’11 de desembre, es podran fer donacions a través de la web. Als supermercats, des del 19 al 27 de novembre es podran fer donacions monetàries a les caixes a través d’un codi. Els dies 19 i 20, alguns punts de recollida amb més públic contarà amb la presència de personal voluntari.

A més, aquest any el Gran Recapte arriba al comerç de proximitat a través d’una APP que permet fer donacions de forma molt senzilla, en només 3 clics, a través del dispositiu mòbil de la botiga. Totes les donacions realitzades es transformaran en aliments que seran gestionats i lliurats a una entitat propera. I també a través de Bizum a partir del número 33596.

Finalment, les webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments on es podran fer donacions quan els clients facin la compra online.

Escolta aquí l’entrevista feta a Ràdio Gavà