Gavà amb el Mulla't 2019
El regidor de Salut comunitària i inclusió, José Manuel Vara, es va sumar a la causa.

Gavà s’ha sumat un any més al “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, una festa que ha donat a conèixer aquesta malaltia degenerativa i crònica del sistema nerviós. L’activitat va tenir lloc a la piscina de la zona esportiva Diagonal i tots els qui ho van boler van nedar un tram, practicar Aquagym o participar del salt solidari. També hi havia la venda la tovallola del Mulla’t, la samarreta,  la bossa, el barret i una ampolla d’acer inoxidable de 630 ml.

Aquest any el Mulla’t ha batut el rècord amb 650 piscines adherides. Els esforços s’ha centrar en donar a conèixer els símptomes invisibles de la malaltia que afecten la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la  tristesa o els problemes sexuals. I és que les persones amb esclerosi múltiple veuen com sovint hi ah poca comprensió social.

Carles Nos, neuròleg del Cemcat, (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya) ha explicat que “la identificació d’aquest símptomes invisibles en la consulta del neuròleg s’ha de realitzar de forma rutinària i forma part de l’enfocament integral del pacient. L’abordatge terapèutic d’aquests necessita un enfocament multidisciplinari que va més enllà del tractaments farmacològics habituals”,

La directora de la Fundació, Rosa Masriera, ha volgut agrair a tothom la seva implicació i ha afegit que “tot i que encara queda molt camí per recórrer, entre tots estem aconseguint que la població cada cop estigui més sensibilitzada amb aquesta malaltia. A més, l’èxit de participació registrat any rere any ens permet impulsar nous projectes per millorar la vida de les persones amb esclerosi múltiple”.