Gavà amb la Marató de tv3

L’associació Amics de la Dansa de Gavà ha organitzat l’espectacle “Ballem per la marató”, una mostra de dansa dels alumnes d’escoles i entitats de la Gavà. La recaptació íntegra de la taquilla es destinarà a la marató de tv3 “Minories que fan una majoria” dedicada a les malalties minoritàries.

El 14 de desembre, festivitat de Sant Nicasi, l’alumnat de l’American Lake Músic s’afegiran a la marató amb un concert de Nadal. L’acte tindrà lloc a les 12 hores al Teatre American Lake i comptarà amb la participació d’alumnes de totes les edats, des de p-3 fins a jubilats.

L’Esbart Dansaire Brugués se suma a la marató de tv3 amb la representació de “Els pastorets dansen, versió adaptada dels pastorets de Josep Maria Folch i Torres que arriba a la desena edició. La representació es farà a l’espai Maragall a partir de les 18 hores.

El Club Esportiu Sala TR3S Gavà ha organizat per al 28 de desembre el II Torneig Benèfic de Futbol Sala en la pista coberta del col·legi Marcel·lí Moragas. Durant tot el dia es faran diferents sortejos per a la recaudació mentre diversos clubs participen en els partits organitzats des de la categoria benjamí fins a veterans.

Els castellers de Gavà han col·laborat en l’espot televisiu de promoció de la marató.

 

Les malalties minoritàries són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s’estima que actualment hi ha a l’entorn de 400.000 persones que tenen alguna d’aquests patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal, entre altres.