circ-raluy

El circ Raluy Legacy i l’Ajuntament de Gavà s’alien per apropar a la ciutadania la cultura del circ. Aprofitant l’estada a Gavà d’aquest veterà circ s’ha programat un conjunt d’activitats paral·leles que s’han integrat dins de l’agenda cultural de la ciutat.

El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, ha visitat la carpa del circ aquest matí acompanyat del regidor de Cultura, German Barrena. Díaz s’hi ha referit a aquesta col·laboració entre circ i Ajuntament assegurant que “per nosaltres aquest és un circ que no només el veiem com un gran espectacle, que també, sinó que també ens permet encetar tot un programa cultural i educatiu entorn de les arts escèniques que tenen a veure amb el circ, i per tant la ciutat de Gavà es beneficia no només per la presència d’un circ històric sinó també perquè permet desenvolupar activitats amb entitats o fins i tot permetrà que les escoles gavanenques vinguin a veure com funciona el circ”.

German Barrena, de la seva banda, també ha mostrat la seva satisfacció per l’acord de col·laboració amb el circ. Segons Barrena, durant quatre dies “tindrem l’oportunitat de que diverses entitats gavanenques puguin gaudir de la carpa del circ en diversos moments en que els artistes no hi treballen”. Entre d’altres activitats, l’Espai Escènic portarà a terme un taller de circ; l’Hora del Conte també es traslladarà a la carpa; i també hi haurà un espectacle de circ-dance que ha estat preparat per set entitats de la ciutat.

Els representants del Circ Raluy Legacy han mostrat la seva satisfacció per poder estar a la nostra ciutat i divulgar la història del circ. En aquest sentit, Louisa Raluy, una de les responsables del Circ Raluy Legacy, ha manifestat sentir-se “encantada de poder tornar a Gavà ara per primera vegada com a Circ Raluy Legacy en aquesta nova etapa que vam encetar el juny passat”. La responsable ha destacat, en relació a l’espectacle que la seva companyia ofereix a Gavà, que “es tracta d’un espectacle que recupera l’essència de l’època dorada del circ, que va ser a principis del segle XX, l’època dels meus avis, que era quan el circ estava al mateix nivell que altres espectacles com ara l’òpera”.

Kerry Raluy, que també es responsable del Circ Raluy Legacy, ha afegit que “l’espectacle és molt dinàmic, i tot i que està pensat també per a nens en realitat és molt per adults, volem que els joves i els grans es diverteixin”.

Així mateix, Louisa Raluy també s’ha mostrat molt contenta per poder col·laborar amb l’Ajuntament a fer difusió de la cultura que l’envolta: “estem molt contents de poder col·laborar amb totes les entitats de Gavà i també amb els nens de la ciutat, als quals podrem mostrar-lis el circ per dins i els podrem ensenyar el que nosaltres fem i el dur que arriba a ser aquesta vida”.

El Circ Raluy Legacy està instal·lat a la plaça de Francesc Macià i oferirà funcions des d’avui mateix, dijous 23 de febrer, fins el proper diumenge, 5 de març.