Gavà celebra aquest cap de setmana el Bike Show
Gavà celebra aquest cap de setmana el Bike Show

Gavà acull, aquest cap de setmana, el Bike Show, la gran Festa de la Bici, un esdeveniment que per primera vegada se celebra al Baix Llobregat i que combinarà natura i esport, curses internacionals i amateurs i activitats populars. L’objectiu, segons l’organització és el de “promocionar l’ús de la bicicleta com a pràctica sostenible i saludable en un entorn de gran riquesa paisatgística, natural i cultural”.

L’esdeveniment coincidirà amb la Volta a Catalunya, que diumenge 26 passarà per Gavà. Serà en dues ocasions. A l’anada, arribarà a Gavà cap a les 11:00 hores per la C-245, enllaçant amb el vial del Calamot per enfilar cap a la carretera de Gavà a Begues. De tornada, cap a les 12:00 hores, de nou per la C-245 en direcció a Castelldefels. La confluència de tots dos esdeveniments esportius farà que la festa de la bicicleta de Gavà sigui completa i absoluta.

Gemma Badia, ha destacat que “el Bike Show contribuirà a posicionar i projectar Gavà a través de l’esport,  fonament d’una vida saludable i de qualitat de vida, i un dels eixos de la nostra acció de govern. I ho fem posant en valor el nostre patrimoni natural”.

El Bike Show culminarà la feina iniciada fa mesos quan es va formular una reserva de dates a la Unió Ciclista Internacional per acollir aquestes competicions. “Han estat moltes setmanes d’una acurada anàlisi que garanteix el respecte i la protecció del medi natural, un fàcil accés a tota la ciutadania, i els paràmetres competitius que la normativa estableix per a les proves que s’hi disputaran”, ha afegit l’alcaldessa.

El Bike Show Gavà convida a tothom a participar, combinant diferents modalitats i públics: com a competidors en les diferents proves, alguna puntuable en el calendari internacional; com a ciclistes amateurs recorrent els circuits que s’habilitaran; a través de la bicicletada popular i altres activitats obertes a tothom. També a través de les entitats esportives que hi col·laboren en l’organització, com són la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), el Club Ciclista Rat Penat i el Gavà Triatló, a les quals l’alcaldessa ha agraït la seva implicació.

El director d’Ocisport, empresa organitzadora del Bike Show, Albert Balcells, ha volgut “animar a tothom a gaudir d’aquesta festa de la bicicleta, que reunirà des d’esportistes professionals fins als més petits, passant per tots aquells que els hi agrada poder gaudir de l’esport i la natura en un entorn increïble com és el de Gavà. Del 24 al 26 de març, tothom a qui li agradi la bicicleta té una cita a la que no hi pot faltar”.

Tota la informació aquí