Gavà celebra el tradicional Cercavila de Sant Nicasi
A punt per celebrar el tradicional Cercavila de Sant Nicasi

El centre de Gavà s’ha tornat a omplir, aquest dissabte, de bestiari popular, dansa, so de tambors i gralles i foc en una nova sortida del l’esperat Xerinolis. És el cercavila de la Festa Major de Sant Nicasi que ha sortit des de dos punts:

El cercavila tradicional que ha partit del passeig Maragall passant pel carrer Rectoria, la plaça de la Pagesia, el carrer de Sant Pere, la plaça Major, el carrer de Salvador Lluch i el parc de la Torre Lluc. Aquest grup l’han integrat el gegants, els gegantons, els castellers, les mules i la campana de sant Pere, l’esbart Brugués, els bastoners i la cuca Mallola.

El cercavila de Foc, integrat per les bèsties, diables i percussió, va sortir de la plaça Catalunya i va passar per l’avinguda Eramprunyà i la rambla de Maria Casas per acabar a la Torre Lluc.

Ambdós grups han acabat al parc de la Torre Lluc on cada entitat ha fet el seu ball de lluïment i s’ha fet una petada final. L’alcaldessa Gemma Badia ha valorat “molt positivament que aquest Sant Nicasi la cultura popular hagi recuperat el carrer, ja que totes aquestes entitats fan una feina fonamental per mantenir aquestes tradicions”.

Els seguicis han comptat amb la participació de l’Agrupació de Gegants i Gegantons, els Grallers l’Anguila, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia, els Castellers, els Bastoners, la Companyia General del Foc, l’Esbart Brugués, l’Esplai El Mamut, Sonaquetomba, i la Unió Muntanyenca Eramprunyà.