tres-tombs-070317

Gavà ha celebrat aquest diumenge els Tres Tombs  una festa típica de Catalunya,  i que des de fa 4 anys s’ha recuperat, a la nostra ciutat. La celebració, marcada sobretot per la benedicció dels animals, és tradicional del 17 de gener, per Sant Antoni, però segons explica una de les integrats de l’associació, Montse Cos, “avui dia, on la pagesia és un sector menys nombrós i ja no treballen la terra amb animals, per cercar cavalls cal recórrer a les hípiques i per poder cobrir totes les peticions dels pobles cal diversificar els dies. A Gavà ja ha quedat instaurat que ho fem cada primer diumenge de març”.

La festa va donar inici amb un esmorzar a base de botifarra amb vi i xocolata a l’esplanada situada al costat del cementiri. A partir d’aquí, els cavalls i els carros van iniciar el recorregut que els va portar, des de l’avinguda de Joan Carles I, als carrers Sant Pere i Dalmau i d’allà, al passeig de Joan Maragall on van fer-se els Tres Tombs pròpiament dits amb la benedicció dels animals. El seguici va seguir després pels carrers Rectoria, Sant Nicasi i el Centre la Rambla fins als carrers Gaudí, Sant Joan i Sant Pere, on va acabar.

La festa va seguir amb actes de cultura popular a la Torre Lluc, una exposició de fotos antigues de l’esdeveniment i una botifarrada popular. També es van tortells de Sant Antoni i mocadors commemoratiu.