Gavà celebrarà el Dia de les Persones amb Discapacitat

L’Ajuntament de Gavà, a través de la Comissió per la inclusió, ha organitzat, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, diversos actes per “reivindicar i mostrar la necessitat de continuar treballant conjuntament per aconseguir una ciutat més inclusiva”.

Aquest dimecres, 29 de novembre, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Josep Soler Vidal, tindrà lloc una taula rodona titulada “Accessibilitat universal com aeina d’inclusió social”

Divendres, 1 de desembre, a les 18 hores es projectarà el documental “El silenci del Jonc” a l’Espai Maragall, una cinta que explora la vida de Jonc i la de diferents testimonis amb capacitats diferents que ens permeten observar el seu dia a dia i les seves experiències. També analitza la diversitat funcional a partir de reflexions d’especialistes, que parlen des d’un punt de vista humà i professional. Finalment, el documental es completa amb una mirada artística, amb la col·laboració d’artistes d’àmbits diferents, amb la voluntat de reflexionar sobre la diferència i amb el convenciment que l’art pot ser una via perquè la diferència deixi de ser-ho.

El dissabte 2 de desembre, a les 18 hores, l’Espai Maragall acollirà la 23ª Festa de la Diversitat d’Adisga on hi haurà diferents actuacions artístiques, mentre que el diumenge, 3 de desembre, a les 12 hores, a la plaça de Josep Tarradellas acollirà la lectura del manifest que elabora la Comissió en què es reivindicarà la importància de la inclusió i la construcció d’una ciutat on totes les persones se sentin integrades en tots els aspectes de la seva vida.

La Comissió per la inclusió és un espai de participació ciutadana que engloba entitats de persones amb discapacitat, persones amb discapacitat a títol individual, escoles, entitats i personal tècnic municipal de diferents àrees per afavorir la transversalitat a què obliga la discapacitat. Conjuntament, es reflexionen i es proposen accions que ajuden a assolir l’objectiu de la Comissió.