Gavà,“Ciutat de la Ciència i la Innovació”
Gavà,“Ciutat de la Ciència i la Innovació”

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha recollit avui la distinció de Gavà com a “Ciutat de la Ciència i la Innovació 2016 ” que atorga la Secretaria General de Ciència i Innovació del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a les ciutats que han apostat d’una forma clara i decidida per inversions en infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials.

L’acte s’ha celebrat aquest matí a Móstoles i ha estat presidit  per la Secretària d’Estat d’I+D+i, Carmen Vela, el Secretari general de Ciència i Innovació, Juan María Vázquez Rojas, i els alcaldes de Mòstoles i de Barakaldo, David Lucas Parrón, i Amaia del Campo Berasategi, respectivament, que integren la nova presidència de la Red Innpulso.

Amb aquesta distinció, l’Ajuntament de Gavà passa a adherir-se a la Red Innpulso, de la qual formarà part com a membre actiu en els seus fòrums i grups de treball. Una incorporació que, segons ha afirmat l’alcaldessa en la intervenció posterior a la recollida del guardó, “ens ha de permetre aprendre tots vosaltres i també poder aportar el nostre coneixement i experiència, en la nostra aposta a l’hora d’impulsar les nostres polítiques públiques i en el proveïment dels serveis a la ciutadania”.

Projectes a Gavà

Raquel Sánchez ha afegit que aquest el procés d’avançar cap a una ciutat innovadora “hem repensat els serveis sota el prisma de la ciutadania per recollir i incorporar el coneixement generat més enllà de l’Ajuntament”. Ha explicat que, fruit d’aquesta nova manera de fer, han sorgit programes com el Junts Fem Barri, el portal OpenData interactiu, la plataforma per recollir sol·licituds ciutadanes, l’app de Seguretat Ciutadana, l’espai de co-working, premis i iniciatives per promoure la creativitat i l’emprenedoria a les aules i el procés participatiu Made in Gavà per definir conjuntament amb el teixit empresarial l’estratègia de promoció econòmica de la ciutat. “Tots aquests projectes tenen un objectiu comú: enfortir i empoderar la xarxa entre ciutadania, entitats, empreses i sector públic per articular un territori cohesionat i un teixit social fort”, ha afegit.

L’alcaldessa ha tancat el seu discurs exposant l’estratègia futura de Gavà. “Tenim un model de ciutat basat en la sostenibilitat, la territorial, la mediambiental, la social i l’econòmica. Serà el nostre repte implementar aquest model sota el paraigua de la innovació i de l’impuls del govern obert. Què i com van lligats i no s’entenen l’un sense l’altre” .

Juntament amb Gavà, també han rebut el distintiu “Ciutat de la Ciència i la Innovació” Cambrils, Esplugues, Segòvia i Villena en la categoria de municipis mitjans, i Granada per la categoria de municipis de majors dimensions.