Gavà, ciutat defensora dels Drets Humans

Diversos defensors i defensores dels drets humans visitaran aquests dies Catalunya en el marc de la 5ª edició del Projecte de Ciutats defensores dels drets humans. La iniciativa, organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Institut Català Internacional per la Pau, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya compta amb la participació de 15 ajuntaments catalans, entre ells el de Gavà, i amb la implicació d’altres entitats i institucions que vetllen per la defensa dels drets humans.

Participació de 5 activistes

En el marc del projecte, la nostra ciutat, que ja hi ha participat en anteriors ocasions,  rebrà la visita de 5 dones activistes, com la Diana Avella, una cantant de rap colombiana que defensa el dret a la vida de les dones i contra la no militarització de la vida. Ho farà acompanyada d’infants i adolescents desplaçats a Cundimarca i per tal de difondre-ho farà una xerrada a l’Espai Jove de La Casa Gran aquest dimecres. Tot seguit, hi haurà un concert amb els i les joves de la Comissió de Cultura Urbana a la plaça Major.

El 2 d’octubre visitaran la ciutat tres activistes. Per una banda, L’Aisha Altubuly, de Líbia, qui treballa per una comunitat igualitària, implicada en els processos de pau i és membre de l’organització Together we build, una entitat que treballa per la transició democràtica al país des del 2011. També es comptarà amb les aportacions de la paquistanesa Aliya Harir que s’ocupa de coordinar una iniciativa de construcció de pau entre l’Índia i el Pakinstan, empoderant dones i joves a participar en la construcció de pau i resolució de conflictes en ambdós països. També vindrà l’Aisha Dabo, periodista que treballa al Senegal i a Gàmbia defensant els drets de les dones i la igualtat de gènere a través del ciberactivisme. Aquestes tres defensores participaran en un acte a l’Espai Maragall adreçat als centres de Secundària.