Gavà ciutat lliure conductes homòfobes. Drets LGTBI
La darrera sessió plenaria d'aquest mandat serà el proper 12 de juny

El Ple Municipal va aprovar ahir amb els vots favorables del PSC, Cs, ERC, GSSP, CiU i l’abstenció del PP, la moció presentada pel grup municipal Gavà, Sí Se Puede a proposta de Podemos.

La moció declara Gavà “Ciutat lliure de conductes homòfobes, transfòbiques i bifòbiques i demana al Congrés dels diputats la modificació de la llei 3/2005 de 15 de març reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones, per tal que les persones trans puguin canviar-se lliurement el sexe en el document nacional d’identitat”.

El portaveu de Gavà, Sí Se Puede, Miguel Herrera, va demanar també “la tramitació d’una llei que prohibeixi les teràpies de conversió per a persones homosexuals” i va recordar que actualment “Espanya ha passat del segon lloc a l’onzè en el rànquing de països europeus que més respecten els drets del col·lectiu LGTBI segons l’informe de l’organització ILGA Europa”. Segons Herrera aquest descens “es deu entre altres motius”en haver de passar dos anys amb tractament hormonal i disposar d’un informe mèdic d’un psiquiatre per a aconseguir el canvi de nom per a les persones trans. A més la disparitat de criteris entre comunitats, amb diferents lleis, implica que en només quatre d’elles es prohibeixin les teràpies de conversió que ofereix, entre d’altres, el bisbat d’Alcalá”.

El regidor de Gavà, Sí Se Puede, Juan Carlos Bondia, que no torna a repetir càrrec en el proper mandat, va trencar la tradició d’acomiadar-se en el darrer ple del mandat, que serà el proper 12 de juny, i va prendre la paraula per parlar de la seva marxa. Bondia va agrair als companys i companyes de partit i de consistori aquests anys i va manifestar que ara vol concentrar les seva dedicació personal “en la meva dona i el meu fill” i va afegir que “per responsabilitat, humilitat i respecte als meus companys i companyes” dóna el relleu a altres persones.