Totes les activitats de la Setmana Europea són gratuïtes
Totes les activitats de la Setmana Europea són gratuïtes

Al llarg d’aquesta setmana s’estan fent un seguit d’accions dirigides a tots els públics entorn la Unió Europea i el seu paper en l’actualitat per així enfortir i legitimar el sentiment de pertinença europea.

Enguany com a novetat, i amb la coordinació del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, es farà una recollida de residus per a la cura mediambiental del territori dinamitzada per una entitat i amb la col·laboració de persones voluntàries tant de Gavà com d’altres municipis. Aquesta acció pública té per nom Let’s clean up day i es desenvoluparà diumenge 12 de maig, de 9 a 15 hores, al camí de la Sentiu i inclou una xocolatada final. El Punt de trobada serà a l’Home del Mil·lenni. Les inscripcions s’han de fer a osales@gava.cat.

El programa de commemoració del Dia d’Europa inclou fins el dijous 9 de maig tallers als centres de secundària El Calamot i del Bruguers i durant tota la setmana la il·luminació  blava, de 20 a 00 hores, de l’Home del Mil·lenni decorat amb les estrelles.

D’altra banda el 10 de maig, de 19 a 01.30 hores, es farà la IV European beer fest que tindrà lloc a la torre Lluc. Es tracta d’una jornada gastronòmica, tast cerveses europees a càrrec de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i un concert de cinc grups de música (Soulmates, Groove Nazar, Glop de Rock, Dr. Daniels i Voragine) del circuit musical a la Torre Lluc.

Finalment diumenge 12 de maig  a més de la nova activitat Let’s clean up day, es farà el Kids market, organitzat pel Grup de Mares de Gavà en col·laboració amb l’Associació de Veïns de Gavà Mar. Al monument de la Vela, s’instal·larà un mercat tradicional del nord d’Europa on nens i nenes vendran les seves joguines o productes fets per ells.

Contecontes, un racó europeu a les biblioteques, projeccions de pel·lícules (en concret Border divendres a les 22 hores a l’Espai Maragall), lectura del manifest del Consell Català del Moviment Europeu (dissabte als equipaments esportius) i pancartes i banderoles amb missatges sobre la UE i Europa són altres de les activitats programades.