Gavà es suma al Dia internacional de l’Holocaust i de Prevenció de Crims Contra la Humanitat, amb la commemoració d’un acte a l’interior de l’Institut Bruguers.
Aquest dia se celebra perquè no s’oblidi a les persones que van patir la persecució nazi per pertànyer a un grup religiós, a una ètnia diferent o a una minoria.
Aquest genocidi en massa, anomenat holocaust, va començar amb polítiques discriminatòries i de segregació en guetos de les ciutats i va acabar amb la deportació de milers de persones a camps d’extermini on eren “eliminats”.
El patiment va continuar durant anys fins que el 27 de gener de 1945 els exèrcits aliats van alliberar els camps d’extermini.
Homenatge a Gavà
L’Institut Bruguers està adscrit a la xarxa d’instituts amb lema “alumnes contra el feixisme” i participa en el projecte Buchenwald, a través del qual, alumnes del centre viatjaran a conèixer un dels camps de concentració nazi.
La trobada es farà a partir de les 11:45 hores i en ella es llegirà el manifest elaborat per les i els alumnes de l’institut i un recull de poemes. Tot seguit, es gaudirà de l’actuació musical a càrrec de propis alumnes del centre i de l’escola Alba Massana. També hi assistiran membres de l’Amical Mauthausen.
A Gavà, aquest acte s’emmarca com una acció de la xarxa Mai Més, a la que la ciutat hi està adherida. Un projecte que des del compromís de l’Amical, l’Institut de Bruguers i l’Ajuntament de Gavà intenta recuperar i honorar la memòria i el paper de les persones deportades als camps nazis, però també i sobretot, sensibilitzar per la prevenció del feixisme i el racisme a casa nostra.