Gavà commemora la Diada Nacional de Catalunya
Gemma Badia, amb l'ofrena floral de l'Ajuntament per la

Gemma Badia ha presidit avui, per primera vegada, l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

L’acte ha començat amb la interpretació instrumental del Cant de la Senyera mentre es procedia a la hissada de la bandera catalana.

Badia ha fet al·lusió a ”la lletra d’aquesta cançó que ens parla de germanor perquè avui vull posar de relleu la capacitat que tenim els catalans i les catalanes de fer pinya. Si ens mantenim units, avançarem i sortirem d’aquesta crisi. Catalunya serà més forta i Gavà serà mes forta”.

L’alcaldessa ha fet referència a discursos patriòtics precisant que sovint són “discursos  amb significats buits que no ens condueixen cap a la millora social. El patriotisme és l’estima d’un poble, i l’estima ha estat en mans de tots i totes nosaltres: del sector sanitari, dels i les mestres, del teixit social, del teixit associatiu, del teixit empresarial i comercial,  de la ciutadania, de tots i totes els qui ens hem ajudat i  hem cuidat els uns dels altres”.

Gemma Badia ha comminat a les institucions a treballar plegades perquè, al seu entendre, “totes elles, estatals, autonòmiques o municipals, tenim l’obligació de col·laborar, tenim l’obligació de dialogar i de mirar cap el futur amb cohesió, amb la comprensió cap a totes les sensibilitats. Gavà és una ciutat plural i els gavanencs i les gavanenques ens sentim orgullosos d’aquesta pluralitat. La bandera que hem hissat representa aquesta pluralitat, ens representa a tots i a totes als que som d’aquí, als que hem vingut, als que treballem aquí, a tothom”.

A l’acte s’han realitzat una trentena d’ofrenes florals per part d’entitats, partits polítics, grups municipals i el Síndic de Greugues i ha comptat amb l’actuació dels Bastoners i l’esbart Brugués.