D'esquerra a dreta la directora del Centre de salut mental per a adults de Gavà, Marta Corominas, l'alcaldessa, Gemma Badia i la regidora de Salut Comunitària, Alba Riba
D'esquerra a dreta la directora del Centre de salut mental per a adults de Gavà, Marta Corominas, l'alcaldessa, Gemma Badia i la regidora de Salut Comunitària, Alba Riba

L’Ajuntament de Gavà ha organitzat per al 22 d’octubre amb els membres de la Taula de Salut Mental de Gavà, la jornada “Gavà per la salut mental”. L’objectiu és donar a conèixer i sensibilitzar sobre la importància d’adquirir hàbits saludables, així com explicar i difondre el pla d’actuació de Salut Mental i la Taula de Salut Mental de Gavà.La jornada se desenvoluparà al parc de la torre Lluc de 10.30 a 13.30 i hi haurà actvitats per a tothom.

A la jornada hi participaran les entitats i serveis que treballen per la salut mental al municipi que difondran la seva tasca i organitzaran activitats de sensibilització i divulgació de la salut mental. També hi col·laboraran amb actuacions o tallers, entitats culturals, entitats juvenils i de lleure, i escoles que de manera altruista posaran dels seu esforç per la salut mental. A més d’un espai infantil amb jocs gegants i tallers, hi haurà l’espai de la calma, amb un taller de meditació (11 h), Tai Txi (11.45 h) i ioga (12.30 h). Durant tota la jornada també hi ha programades diferents activitats, com una marxa nòrdica (10.30 h), actuacions artístiques (11 h i 13 h), un taller de grafiti (11 h), un taller esportiu (12 h) i un conta contes (12 h).

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, durant la presentació aquest matí, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Salut Mental, ha destacat la importància d’impulsar aquest tipus d’activitats que posin en relleu la salut mental: «Ens preocupem molt d’anar al gimnàs i potser ens preocupem menys de tenir una salut mental ben estructurada que després revertirà en una bona salut física. Aquesta jornada s’emmarca en la feina que fem des de l’Ajuntament, on coordinem una Taula de Salut Mental a Gavà, que ens permet detectar necessitats a la ciutat i marcar-nos objectius en aquest àmbit». L’alcaldessa ha estat acompanyada per la directora del Centre de salut mental per a adults de Gavà, Marta Corominas, i la regidora de Salut Comunitària, Alba Riba.

Taula de Salut Mental de Gavà

L’Ajuntament de Gavà ha impulsat la creació de la Taula de Salut Mental de Gavà que es va constituir l’any 2019 amb la finalitat de crear un espai de reflexió, anàlisi i treball conjunt dels diferents àmbits i serveis relacionats amb la salut mental de la ciutat.

Primer de tot la Taula va realitzar una diagnosi de la situació de la salut mental a Gavà amb la intenció de detectar les necessitats cobertes i no cobertes per tal de plantejar accions de millora a realitzar en els propers anys.

Posteriorment a partir d’aquest anàlisis s’ha desenvolupat un Pla d’actuació local en l’àmbit de la Salut Mental de Gavà com a instrument per definir i guiar les línies principals d’actuació. Aquestes són: la promoció, prevenció i atenció en salut mental; l’atenció, tractament i inclusió de les persones amb problemes de salut mental i addiccions i, la coordinació i generació de xarxa a nivell de serveis, professionals i recursos comunitaris.