Gavà comptarà a partir de maig amb una “lanzadera de empleo”
Gavà comptarà a partir de maig amb una “lanzadera de empleo”

Gavà tindrà a partir del proper maig una “lanzadera de empleo”. Es tracta d’un projecte engegat per la Fundación Santa María la Real i la Fundació Telefònica al qual enguany s’hi suma l’Ajuntament de Gavà, i que compta amb el co-finançament del Fons Social Europeu.

La “lanzadera de empleo” és un innovador programa d’orientació laboral que serveix per ajudar a persones en situació d’atur a entrenar una cerca de treball en equip, sota una cultura col·lectiva, solidària i proactiva, d’acord a les coordenades del nou mercat laboral.

El projecte ha estat presentat aquest matí per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; el Director de Fundació Telefònica Catalunya, Joan Cruz; i la portaveu de la Fundación Santa María la Real, Soraya de las Sías.

Raquel Sánchez ha mostrat la seva satisfacció per poder tirar endavant a Gavà aquest projecte que pretén “generar un entorn favorable per tal que es puguin desenvolupar activitats econòmiques i perquè les persones que busquen ocupació tinguin les eines necessàries per fer-ho més factible”.

Sánchez està convençuda que “aquestes activitats que posem en marxa amb aquest objectiu tenen una capacitat d’influència i incidència molt directa, acabem ajudant a persones reals de la nostra ciutat, treballant amb el sector empresarial per crear l’entorn favorable en unes condiciones idònies perquè es generin llocs d’ocupació de qualitat”.

La «lanzadera de empleo» de Gavà anirà destinada a 20 persones en situació d’atur, preferiblement joves menors de 35 anys. Si les 20 places no es cobreixen amb aquests perfils, es reserva la possibilitat que cinc puguin destinar-se a persones de major edat, fins als 59 anys. En qualsevol cas, podran tenir qualsevol nivell formatiu i procedir de qualsevol sector laboral.

Les 20 persones que resultin seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana durant cinc mesos en locals cedits gratuïtament per Ajuntament de Gavà. Amb la guia i orientació d’un tècnic especialitzat duran a terme diverses activitats per optimitzar la seva cerca de treball: tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional; dinàmiques de comunicació; marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat; i visites a empreses.

El Director de Fundació Telefònica Catalunya, Joan Cruz, ha parlat de dos elements que cal destacar d’aquest projecte. D’una banda estaria l’aspecte quantitatiu ja que el nivell d’inserció laboral dels participants és molt alt. Segons Cruz, “hi ha moltes llançadores amb el 90 i el 100% d’ocupació, però en aquest percentatge cal tenir en compte que tot dependrà també del grup de persones que la conformen, les seves habilitats, i les seves capacitats”. D’altra banda, hi ha un element qualitatiu donat que “suposa una transformació personal dels participants que agafen confiança en si mateixos en un procés que es basa en la col·laboració, la solidaritat, i aprendre a acostar- se al món laboral d’un altre manera”.

Soraya de las Sías ha destacat de la seva banda que “es tracta d’un programa d’innovació social, d’orientació laboral, que consisteix en activar a 20 persones desocupades per realitzar una cerca d’ocupació innovadora, proactiva, solidària i adaptada a les noves realitats laborals”. De las Sías també ha destacat que és important poder aconseguir un grup heterogeni, de diferents àmbits laborals i nivells formatius, ja que “si les 20 persones de l’equip tenen els mateixos perfils apareixerà la competència a l’hora de buscar ocupació, en canvi si és un grup molt divers fomentarem la col·laboració, que tots busquin un lloc de treball per a tots”.

Les persones interessades a participar al programa disposen fins al 2 de maig per inscriure’s a través de la web de “Lanzadera de Empleo” o en format presencial, sol·licitant i presentant el corresponent formulari al Centre de Suport a l’Empresa. També es pot sol·licitar informació addicional en el telèfon 93 633 34 50.