Concentració i minut de silenci davant les portes de l'Ajuntament contra la darrera agressió LGTBIfòbica
Concentració i minut de silenci davant les portes de l'Ajuntament contra la darrera agressió LGTBIfòbica

Representants de la Corporació Municipal encapçalada per l’alcaldessa, Gemma Badia, treballadors i treballadores municipals i ciutadania s’han concentrat aquest matí a les portes de l’Ajuntament per condemnar els atacs homòfobs i en defensa de la lliure orientació social de les persones. La darrera agressió brutal va tenir lloc a una cèntrica plaça madrilenya del barri de Malasaña. Vuit encaputxats van agredir i atacar amb un arma blanca a un jove de 20 anys al portal de casa seva.

L’alcaldessa abans del minut de silenci va agrair l’assistència de la ciutadania i va assegurar que “és molt necessari que ens visualitzem com a societat, que estem totalment en contra, que lluitarem i ens posicionarem tots i totes en contra d’aquests delictes d’odi”. Regidores de l’Ajuntament van sostenir una bandera LGTBI i els assistents portaven cartells amb el lema “prou agressions LGTBIfóbiques!

Al finalitzar el minut de silenci l’alcaldessa i representants de les forces polítiques presents en l’acte van expressar davant els mitjans de comunicació municipal el seu rebuig davant aquesta barbàrie.

Gemma Badia va assegurar, una vegada més, que és molt important sortir al carrer i dir prou i que “en el moment que algú se sent amb el dret d’atacar i a més se sent impune és molt preocupant”. L’alcaldessa va remarcar que “això està creixent i es dona el paral·lelisme del creixement per un costat del discurs d’odi i, si m’ho permeteu, de la ultradreta, i, per una altra part, aquestes accions homòfobes i LGTBIfóbiques” i va recordar que el més important per tal que la societat evolucioni és “la formació”

L’alcaldessa espera que la policia trobi els culpables de la brutal agressió al jove de Malasaña: “Aquesta gent tan poc formada, aquesta gent covard que es belluga per l’odi. Tant debò es faci justícia amb tota aquesta gent i la societat no permeti en cap moment que fets com aquest es produeixin. Es una vergonya que encara hagi gent que se senti impune davant aquestes accions”

El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Tort, va assegurar que aquestes agressions que s’estan produint de manera continuada “son una xacra pel nostre país. No podem tolerar ni les agressions ni els discursos d’odi”. Segons Tort “sembla que a Espanya s’està blanquejant el discurs de la dreta i que això provoca que hi hagi aquest tipus d’agressions, que hi hagi agressions a dones i a persones estrangeres. La veritat és que no es pot tolerar més. Cal començar a denunciar els discursos perquè a la fi aquests discursos contra qualsevol persona que consideren diferent acaben en aquestes agressions

El regidor de Ciutadans, Francisco Gavilán, va afirmar que: “des Cs condemnem tot tipus d’actes violents sobretot els que s’estan produint últimament al col·lectiu LGTBI. Considerem que no s’ha de permetre, el discurs d’odi ha d’acabar. Ha d’acabar des de totes les institucions i òrgans públics”.

També Podemos Gavà va estar present en aquest acte per condemnar “les agressions homòfobes que han ocorregut a Madrid i totes les que vénen ocorrent tant en els últims mesos com en els últims anys amb assassinats inclosos” va explicar el seu portaveu, Miguel Herrera, que va assegurar que en els últims anys “ha augmentat fins a un 70% els casos de LGTBIfòbia”. Per a Herrera aquestes agressions no són un problema puntual sinó sistemàtic “que obeeix a certs comportaments socials que s’han vist incrementats en els últimes anys des de l’aparició de certs partits amb certa ideologia”. I creu que “és el moment que un país tan avançat com el nostre comenci a prendre certes mesures a nivell social de la mateixa manera que ja s’han pres mesures a nivell polític i legislatiu”.

El portaveu de Junt per Gavà, Isidre Casas, va recordar que “malauradament comencem un curs polític amb un acte de rebuig a les agressions homòfobes, tal com vam acabar el juliol, Això ens ensenya que realment hi ha molta feina per fer, des de les famílies, òbviament les administracions competents i les escoles”. Casas va ressaltar les dades de un estudi recent “que diu que gairebé la meitat de les parelles del mateix sexe tenen por de sortir en públic al carrer agafats de la mà”.

Finalment la portaveu del PP, Mónica Parés va explicar que “ens unim a aquest acte de rebuig a aquests tipus d’agressions que s’han produït en els darrers dies i també en les darreres hores. Ens unim a les paraules de l’alcaldessa de que son actes covards fets per gent encaputxada i amb mascaretes perquè no siguin reconeguts. Esperem que a aquestes persones que no deixen que cadascú actuï en la seva vida privada i publica amb llibertat els caigui tot el pes de la llei”.