Gavà es concentra per condemnar el crim homòfob de Samuel Luiz

Desenes de persones s’han concentrat aquest migdia a les portes de l’Ajuntament de Gavà per guardar silenci en memòria de Samuel Luiz i condemnar el seu assassinat la matinada del passat dissabte 3 de juliol en un nou crim homòfob, després que un grup de fins a 13 joves l’apallissessin.

L’Alcaldessa Raquel Sánchez, ha expressat el seu “dol i preocupació perquè, tot i els esforços per fer avançar la societat cap a la igualtat de totes les persones, hi ha sectors reaccionaris i intolerants que no ho volen permetre i no admeten la diversitat. Cal que seguim sortint al carrer per denunciar aquests fets i, sobretot, cal que seguim treballant per construir ciutats respectuoses, que no discriminin. Des de Gavà em comprometo a lluitar per defensar la igualtat de tothom”.

El portaveu del PSC, Jordi Tort, ha qualificat de “vergonya que en ple segle XXI encara hi hagi persones que puguin cometre aquestes atrocitats” i lamenta que “els atacs per lgtbifòbia no són aïllats i només els casos denunciats es compten per centenars a Catalunya en el que portem d’any”, raó per la qual creu que “cal educar i, sobretot, fer entendre que s’han de respectar els drets i llibertats de tothom”.

Des d’ERC, la seva regidora, Marta Jiménez, ha mostrat “el condol a la família i el rebuig i indignació per aquestes fets” que assegura que veu “amb una gran preocupació, perquè mostren el retrocés que estem vivim, en general, en tots els drets” raó per la qual creu que “cal que actuem units per lluitar contra el feixisme, perquè ens estem jugant les llibertats com a societat i també personals” .

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez, considera que “és intolerable que hi hagi aquest crims per raó d’odi, i demencial que hi hagi persones que puguin assassinar amb aquest acarnissament. Cal condemnar-ho amb duresa perquè no som homes, ni dones som persones amb les seves pròpies característiques que s’han de respectar”.

Des de Podemos, el seu portaveu, Miguel Herrera, ha condemnat amb fermesa aquest assassinat per lgtbifòbia, que assegura “esdevé el mòbil d’un gran nombre d’atacs a Catalunya i també a Gavà, on recordem-ho, al 2018, hi va haver una veí de la ciutat que va ser agredit per aquest motiu i pel seu color de pell”. Herrera vol que “hi hagi una major consciència social en tota la població i que l’extrema dreta canviï el discurs d’odi que generen i incentiven aquests atacs al col·lectiu LGTBI”.

El portaveu de Junts per Gavà, Isidre Casas, assegurava que “cal seguir reclamant el respecte als drets de tots els col·lectius i, per tant, cal que tots els partits fem un front comú contra aquests grups que es creuen impunes per acabar, fins i tot, amb la vida d’una persona. Hi ha molta feina per fer i esperem que algun dia assolim la normalitat”

Des del PP, la seva portaveu, Mónica Parés, ha volgut “condemnar aquest crim” afirmant que “ara la policia ho ha d’investigar per aclarir els fets i la justícia haurà d’actuar”. En qualsevol cas, Parés precisa que “no podem oblidar la víctima, una persona jove que surt a divertir-se com vol i amb qui vol. Nosaltres sempre defensarem la llibertat de les persones i, per això, mostrem tot el suport als amics i familiars del Samuel i a totes les persones que pateixen algun tipus de persecució i no poden viure amb llibertat”.