Gavà condemna els atacs a Gaza i Israel
Raquel Sánchez

Gavà ha subscrit un acord de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, de la qual Raquel Sánchez forma part, “condemnant l’escalada de violència que s’ha produït en els darrers dies a la zona”, mostrant la seva “solidaritat amb les víctimes” i exigixint “l’aturada immediata de les hostilitats entre les parts en conflicte”.

Les darreres dades xifren en més d’un centenar els morts, inclosos nens i nenes, i més de vuit-cents ferits. La xarxa condemna “l’ús de la població civil com a eina de guerra, principal víctima dels enfrontaments i qui pateix les conseqüències reals de la manca de diàleg” i precisa que “els atacs indiscriminats contra la població civil són crims de guerra”.

En la declaració demanem a tots els implicats que “continguin qualsevol acte que pugui portar a més violència, en qualsevol de les seves formes” i insten les parts bel·ligerants a  “respectar el dret internacional humanitari, siguin forces governamentals o grups armats no estatals”.

La xarxa se suma així “a la demanda de la comunitat internacional” i insisteix en “la urgència d’accelerar els esforços per reprendre un procés de pau” perquè “és vital obrir un procés de mediació per aturar la violència i permetre eventualment a les persones palestines i israelianes viure en pau i dintre d’unes fronteres reconegudes i segures”.

El text conclou afirmant que “plegats defensem la pau i la fi de la violència en qualsevol de les seves formes” i que “la solució pacífica i el diàleg són les veritables eines per a la resolució de les diferències entre les parts”.