Gavà condemna els feminicidis
Es va fer una concentració a la Rambla

Desenes de persones van participar, aquest dimecres a la tarda, en la concentració convocada per l’Associació de dones Clara Campoamor per condemnar el feminicidis.

La presidenta de l’entitat, Carmen García, assegura que “si bé és cert que el degoteig de dones mortes per violència masclista és una constant, i les xifres no baixen, aquestes darreres setmanes estem colpits perquè es comptabilitzen víctimes cada tres dies i és molt fort”. Segons García, “cal seguir lluitant, sense pausa, per acabar amb aquesta xacra social que rau de la cultura del patriarcat”, per aquesta raó, apel·la a “l’educació i la implicació de tots els homes per fer canviar aquesta manera de pensar”.

Durant la trobada, celebrada a la plaça dels Màrtirs del Setge del 1714, l’escriptora local, Luisa Vázquez, va llegir una text escrit per ella mateixa on, d’alguna manera es va posar en la pell d’una dona maltractada i va intentar, segons precisava “verbalitzar la dura realitat que viuen des de la pròpia mirada”. Vázquez també explicava que ha intentat també “fer una crida a les autoritats pertinents perquè aturin aquesta barbàrie, com més aviat millor, endurint les penes contra els maltractadors”, i que “la societat entengui que cal fer pinya per fer-los entendre que no es tracta només de simples dades” i que “cal analitzar la situació des del punt de vista del patiment de les víctimes”.

Raquel Sánchez reivindica més recursos per fer front al problema

Diversos representants dels partits polítics de la ciutat, encapçalats per l’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també van participar de l’acte. Sánchez va expressar el seu “ferm rebuig i condemna cap aquesta xacra que no s’atura” i que qualificava de “pandèmia que no passa, ni té vacuna”. Segons Sánchez, “si bé és cert que hem avançat en temes d’igualtat, els feminicidis segueixen” raó per la qual, creu que, “cal reflexionar per veure en què ens estem equivocant perquè encara hi hagi homes que vegin les dones com objectes de la seva propietat la vida de les quals els pertany”.

Segons l’Alcaldessa “s’han d fer seguint aquesta actes” i a la vegada hem d’exigir als poders públics que aboquin recursos per fer-hi front”. Sánchez ha acabat assegurant que “des de Gavà farem tot el possible perquè s’aturin aquestes violències i la igualtat vagi guanyant terreny en tots els àmbits”