Gavà contra el masclisme
Durant l'acte es va llegir un manifest.

Gavà s’ha sumat aquest dilluns a la convocatòria d’ Alerta Feminista feta arreu d’Espanya per diferents col·lectius i moviments per denunciar l’escala de crims per violència masclista i reclamar mes recursos estatals per fer-hi front. L’acte, té la seva raó de ser, segons va explicar l’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “perquè aquesta setmana, es farà l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat i la partida destinada a la lluita contra la violència, tal i com es planteja, no permetrà desplegar accions que treballin per eradicar aquesta xacra des de la prevenció i la promoció de la igualtat en tots els àmbits”. 

La plaça Major, indret on la ciutat cada dimarts ja organitza concentracions silencioses cada cop que es comptabilitza una nova víctima, va ser l’espai triat per aquest acte, on es va fer la lectura de manifest unitari, a càrrec de la presidenta de l’Associació Clara Campoamor, Carmen García, on es va exigir que “la violència masclista sigui considerada una qüestió d’estat” i es denuncia que “amb la partida prevista de 31 milions d’euros no hi podrà haver assignació en prevenció ni s’atendrà la violència sexual com preveu el conveni d’Istambul del 2014”. El text reivindica “una consignació de 120 milions d’euros, sense rebaixes ni dilacions, perquè la vida de les dones no és negociable”.

Pastori Ramírez, integrant de la Asociación Cultural Andaluza, va llegir el text de condemna per la darrera víctima, una dona de Gandia i que, eleva a 28 el nombre de dones mortes en el que portem d’any. Tot seguit, es va encendre una espelma en memòria de les víctimes i es va guardar silenci.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, considera “inadmissible que el compromís del Govern d’Espanya no vagi acompanyat de pressupost”, perquè aleshores “es tracta de paper mullat”, i després de recordar que “des del 2003 900 dones han perdut la vida” ha exigit “més recursos per als ajuntaments que ens trobem desprotegits per fer front als casos”.

El portaveu del grup municipal del PSC, Miquel Àngel Diaz, també subratllava que “si volem lluitar contra aquesta xacra calen recursos. No és de rebut que es digui que és un tema prioritari i no s’acompanyi del pressupost necessari”.

Des d’ERC, la regidora Marta Jiménez, ha reivindicat més inversió per impulsar polítiques efectives i ha precisat que “la nostra societat no es pot permetre el luxe de no tenir recursos suficients per fer front aquesta malaltia social que afecta el 50% de la població”.

El portaveu de GSSP, Miguel Herrera, també assegurava que “cal invertir més per lluitar contra aquesta xacra i conscienciar la gent, des de l’escola, del valor de la vida i del respecte a les dones. Cal la unió de tots per dir que ja n’hi ha prou”

Des del grup municipal de CiU, Ramon Castellano, ha dit que “cal estar al costat dels qui pateixen per construir una societat millor”, i que “si el govern del PP no pren mesures per lluitar contra aquesta xacra ha de ser la societat civil amb el suport dels ajuntaments els qui surtin a exigir-ho”.