Gavà contra la violència de gènere
Com cada darrer dimarts de mes, es va fer una concentració a la plaça Major.

Gavà ha tornat a dir “no” a la violència per raó de gènere amb una nova convocatòria a la plaça Major. En l’acte, que té lloc cada darrer dimarts de mes, la tinenta d’alcalde Rosa Fernández va llegir un manifest per retre homenatge a les víctimes per aquesta xacra social i que, aquest 2020, ja assoleix la xifra de 35. En el text es feia esment a que “l’emergència sanitària per la covid-19 ha provocat un impacte clar en les dones en situació de violència masclista i en els seus fills i filles” que “la convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda ha pogut afavorir situacions agreujades per la dificultat de la víctima d’accedir a la xarxa de suport que suposa l’entorn familiar, d’amistats, professionals o fins i tot per denunciar”.

En la trobada es va guardar silenci especialment per les 6 dones que han estat assassinades durant el darrer més. Es tracta d’Aliu, de 41 anys, que va ser assassinada pel seu marit el 29 d’agost a Águilas. Al dia següent, es confirmava la mort de Yesica Daniela, de 33 anys, a mans de la seva parella, a València. El 10 de setembr va morir Eugenia, de 53 anys, a Jerez de la Frontera. El 12 de setembre vas ser assassinada Sysana, de 61 anys, a Oviedo. El dia 16 de setembre es confirmava el crim de Nancy, de 29 anys, qui es trobava desapareguda des del 20 d’agost a Santander, i el 24 de setembre va ser assassinada, a València, una altra dona amb nomes 26 anys.

El manifest exigeix “tolerància zero davant de qualsevol tipus de violència, incloent les més subtils” i l’impuls d’accions “reals, efectives, socials, polítiques i legals i la denuncia de qualsevol banalització de la violència masclista” que identifiquen com a “complicitat que perpetua el patriarcat”.

Per acabar es va voler “donar visibilitat a aquelles dones que no es reflecteixen a les xifres oficials”.