Gavà contra la violència masclista abril del 2019

Gavà s’ha tornat a concentrar contra la violència masclista i per retre homenatge a les darreres víctimes mortal d’aquesta xacra social, que malauradament ja sumen 18 en el que portem aquest 2019.

L’alcaldessa Raquel Sánchez, qui va ser l’encarregada de llegir el manifest de rebuig, va destacar “el caràcter simbòlic i també reivindicatiu d’aquest acte”. Sánchez va recordar que “la lluita no pot aturar-se” i que per tant “seguirem fent visible la nostra condemna vers aquesta xacra i el nostre condol vers les famílies de les darreres 4 dones i l’infant que han estat assassinats”. Per a Sánchez “és important que tothom denunciï aquestes situacions i que es faci molta pedagogia. Cal que determinats comportament masclistes, per subtils que puguin semblar, es detectin perquè això pot esdevenir el germen de situacions molt més greus que atempten contra els drets i llibertats més fonamentals”.

Carmen García, la presidenta de l’Associació de Dones Clara Campoamor, també va expressar el seu rebuig ferm contra aquest gravíssim problema social que al seu entendre només es podrà combatré “polítiques governamentals reals i compromeses, més enllà de gestos simbòlics i de paraules, especialment en moments com els actuals on sembla que molts drets conquerits es posen ara en dubte i alguns volen que retrocedim en el temps”.

Recordem que existeix un servei d’atenció permanent a les víctimes, el 900 900 120 que és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores de dia. Aquí s’atenen les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d’informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d’assistència a la violència contra les dones, sol·licituds d’assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.

PUBLICITAT