Gavà convoca la ciutadania per condemnar la violència masclista

L’Ajuntament, juntament amb l’Associació de Dones Clara Campoamor, organitzen aquest divendres, coincidint amb el 25N, un acte institucional per mostrar el rebuig a tota forma de violència masclista. L’esdeveniment es farà la plaça de Jaume Balmes, a partir de les 18 hores, i consistirà en la lectura d’un manifest, el record a les víctimes per aquesta xacra social i una performance que convidarà a la reflexió i que faran possible l’alumnat de Escoles Núria, amb els bastoners de Gavà i l’escola de Ball el Muro.

Durant la jornada s’han programat altres activitats com l’exposició “Benvinguts a l’explotació”, una proposta visual de gran format que s’instal·larà a la mateixa Plaça Balmes i la conferència que, el mateix dia 25 de novembre, a les 17 hores oferirà Amelia Tiganus a la biblioteca Josep Soler Vidal on presentarà el seu llibre on explica el seu testimoni com a supervivent de tràfic amb finalitat d’explotació sexual.

Aquestes propostes formen part un programa més ampli d’accions com conferències, exposicions, projecció de documentals, presentació de llibres, contacontes infantils i accions de sensibilització als centres educatius que ja van començar dimarts i s’allargaran fins el 29 de novembre. Enguany les propostes tenen com a eix central el tràfic de dones i nenes amb finalitat d’explotació sexual

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, precisa que “amb tot plegat volem fer visible aquesta dura realitat que no és menor i també és present a casa nostra, ja que a Espanya es comptabilitzen prop de 45.000 casos”. Badia precisa que “cal sensibilitzar la gent d’aquest problema que sovint es manté ocult i que afecta a dones i nenes que viuen sota una situació de precarietat econòmica i social i que sovint entren en aquest cercle enganyades i després ja és quasi impossible que hi puguin sortir”.

Podreu consultat la programació aquí