Gavà coopera amb El Salvador
Els ajuntaments del Prat, Gavà i Viladecans estan implicats en el projecte.

Aquest dimarts ha arrencat el programa de cooperació municipal amb El Salvador, impulsat pels ajuntaments del Prat, Gavà i Viladecans i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a proposta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD).

Aquests dies, l’equip tècnic que desenvoluparà el programa, tant des de Catalunya com des del Salvador, han pres part en un fòrum d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en la gestió de residus i la qualitat ambiental, que seran útils per al desenvolupament delprojecte.

El nou programa de cooperació municipal amb El Salvador està orientat al desplegament local dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (ODS) relatius a la millora de la gestió i la qualitat ambiental.

Prioritats

L’educació ambiental i la gestió de residus seran dues de les principals prioritats de programa, que contempla dues grans línies d’actuació tant al Salvador -on es s’espera beneficiar directament 136.227 persones i indirectament més de 2,2 milions- com a Catalunya, amb accions de sensibilització.

Al Salvador, el programa de cooperació actuarà en dues zones del país, amb el suport de les administracions i entitats sense ànim del lucre del territori.

D’una banda, a l’Àrea Metropolitana de Sant Salvador (AMSS), s’impulsarà l’educació ambiental com a eina de sensibilització ciutadana per a la millora de la gestió de residus, fomentant pràctiques com el reciclatge, la reducció i la reutilització.

Aquesta línia d’actuació es desenvoluparà en les 14 municipalitats de l’AMSS, aportant al personal tècnic i als representants polítics els coneixements necessaris per poder-la implementar.

A més, en dues d’aquestes municipalitats (San Marcos i Sant Martín), es desenvoluparà el projecte pilot “Basura Cero” per reduir l’ús de bosses de plàstic als mercats.

Per desenvolupar aquesta part del projecte, l’AMB destinarà prop de 40.000 euros durant els propers 2 anys. D’altra banda, a la zona oriental del país, també es desenvoluparà un projecte per a la qualitat ambiental i la gestió de residus.