Gavà Cup
Un dels equips participants a la Gavà Cup (Imatge: Facebook del Club Beisbol i Softbol Gavà)

El Softball femení va ser el protagonista (esportiu) absolut el passat cap de setmana a Gavà. La Zona Esportiva de Can Torelló va acollir el dissabte 10 i el diumenge 11 la Gavà Cup, competició organitzada pel Club Beisbol i Softbol Gavà. Van participar set equips de quatre clubs de Gavà, Viladecans i Sant Boi, amb jugadores d’edats compreses entre els 11 i els 40 anys.

Segons ens ha explicat Sophie Regnard, presidenta del Club Beisbol i Softbol Gavà, la Gavà Cup “és una competició que es celebrava habitualment durant la setmana del 8 de maig però enguany, a causa de diversos temes relacionats amb ocupacions de camp, no ho havíem pogut organitzar”. Així doncs, la intenció de l’entitat, més que muntar un esdeveniment competitiu, és més aviat un altre: “Teníem un calendari de competicions molt atapeït i fins ara a finals d’any no hem pogut fer la Gavà Cup, que és una competició que sí o sí volíem fer perquè serveix per posar de relleu tota la tasca que estem fent amb l’esport femení, que suposa molt esforç però està donant els seus fruits, ja estem consolidant el softbol femení”.

Amb aquesta competició, doncs, l’entitat vol “sobretot donar a les jugadores més oportunitats de competir, ja que no solen tenir moltes”. De fet, la situació del softbol a Catalunya “és molt bona si la comparem amb la que hi ha a la resta d’Espanya, però si la comparem amb el beisbol encara queda molt recorregut per endavant, hi ha molta feina a fer especialment en promoció escolar per tal de donar a conèixer un esport que, al final, és totalment femení”.