Gavà, de dol pel naufragi del pesquer a Terranova
Les banderes onegen a mig pal com a mostra de dol

Gavà s’ha sumat al dol oficial decretat arreu de l’estat per les víctimes del vaixell enfonsat en aigües canadenques, fent onejar a mig pal les banderes de davant de l’Ajuntament.

Es tracta del Vila de Pitanxo, un pesquer gallec del Grup Nores de Marín, propietat de l’armador Manuel Nores, i pertanyent a la Cooperativa d’Armadors de Pesca del Port de Vigo (ARVI), uqe va naufragar la matinada d’aquest dimarts a uns 450 quilòmetres de Terranova. Dels 24 tripulants de la nau, tres van ser rescatats amb vida, Juan Padín, el seu nebot Eduardo Rial Padín i el mariner d’origen ghanès Samuel Kwesi), i es van recuperar els cadàvers d’altres 9 mariners: Rogelio Franco, Miguel Lumbres, Diego Andrés Moré, Daniel Fernando Moré, William Arévalo Pérez, Ricardo Alfonso Cruz Flores, José Antonio Cordero, Fernando Santomé i Apaanah Pelungo Zure.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que “les autoritats canadenques ajudaran en la recuperació dels mariners que encara no han estat localitzats quan les condicions per al rescat siguin favorables”