Gavà dedica el 8 de març a les dones del món de la cura
Sánchez i Badia durant la presentació del programa

L’Ajuntament de Gavà ha presentat els actes del programa del Dia Internacional de les Dones, molts dels quals, degut a l’actual situació de pandèmia, es faran en format online. Enguany, s’ha volgut posar en valor la tasca de les dones en l’àmbit de la cura, una dedicació que, segons l’Alcaldessa Raquel Sánchez, “sovint no és prou visible ni reconeguda, però la seva importància és cabdal, especialment en moments com l’actual de pandèmia on les dones han tingut, i tenen, un paper clau, ja sigui en la vessant professional dins l’àmbit de la salut i l’acompanyament, com en la vessant domèstica, amb el sobreesforç que ha suposat teletreballar i a la vegada fer-se càrrec d’infants o persones grans al seu càrrec” .

Sánchez ha refermat “el compromís de Gavà amb les dones i amb la igualtat real i efectiva”, raó per la qual ha manifestat que “calen accions transversals i integradores des dels poders públics i també la implicació de tota la ciutadania per fer possible un canvi que serà en benefici de tota la societat”

L’Alcaldessa considera que “cal reconèixer la tasca feta per moltes dones alhora de trencar estereotips i esdevenir motor de canvi en les nostres societats”, i amb aquest afany, el proper dilluns, 8 de març, s’ha preparat una acte d’homenatge a les professionals de la salut que cuiden de la població gavanenca, que tindrà lloc a l’Espai Maragall, a les 18 hores.

Gemma Badia, tinenta d’alcalde al front de la gestió de les Polítiques Feministes, assegurava que “es tracta de posar en valor la feminitat de la cura , una tasca que fan metgesses, infermeres, psicòlogues i dones que cuiden a persones dependents, ja sigui a les residències de gent gran, com al servei a domicili”.

Programació

5 DE MARÇ

Entrevista: Les relacions de gènere i poder en l’àmbit de la salut. A càrrec de Sarah Lázare Boix, antropòloga experta en gènere i salut sexual i reproductiva. A Ràdio Gavà 91.2 FM

 DEL 8 AL 20 DE MARÇ

Exposició: Sahel: terra, dona aigua. Organitzat per Associació Catalana per la Pau. Lloc: Espai Maragall

DISSABTE 6 DE MARÇ

Teatre: Converses amb el meu úter i altres interlocutors. A càrrec de Núria Planes Llull. En col·laboració amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gavà. Lloc: Espai Maragall a les 20h.

 DILLUNS 8 DE MARÇ

Homenatge a les professionals de la salut que cuiden de la població gavanenca Lloc: Espai Maragall a les 18 hores.

DIMARTS 9 DE MARÇ

Xerrada: Mirades de dones a través de la COVID-19. A càrrec d’Irene Blasco, psicòloga de l’Associació de Dones Clara Campoamor. Organitzat per la Biblioteca Joan Soler Vidal (BJSV). En línia a les xarxes socials de la Biblioteca Joan Soler Vidal a les 18.30 hores.

DIMECRES 10 DE MARÇ

Xerrada: La dona com a motor de canvi a la Mediterrània. Introducció a càrrec de Zakia Mrini – Membre del parlament al Marroc

Organitza: Xarxa Jusur de municipis del Baix Llobregat (Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Ajuntament de Gavà, Ajuntament de Sant Joan Despí, Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i Ajuntament de Viladecans) i l’Institut Marroquí de Desenvolupament Local, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Traducció simultània a càrrec de Hakim Ahmed El Hak. Dinamitzadora de l’acte: Michelle Wiles

En línia a través del canal de Jusur. http://cutt.ly/Ak5x9Gz a les 18 h.

DIVENDRES 12 DE MARÇ

Documental: Les Resilients

Directora: Cristina Madrid. Equip documental: Clara Peya, Roba Estesa, The Sey Sisters i Tribade

Lloc: En línia a través de la plataforma youtube i Zoom. Cal inscripció prèvia a igualtat@gava.cat

DISSABTE 13 DE MARÇ

Contacontes infantils: Contes de bona nit per a nenes rebels.

A partir de les 10 hores a Instagram @GavàésDona Facebook i Twitter @SiadGavà

  • La llegenda índia (adaptació de Jorge Bucay): sobre la gelosia i la falta de llibertat en les relacions (dedicada a la Frida Kahlo)
  • La teixidora (adaptació de Marina Colasanti): sobre l’explotació laboral de les dones (dedicada a la Nina Simone)
  • L’arbre generós (adaptació de Shil Silverstein): metàfora de l’explotació dels febles per part dels poderosos (dedicada a la Yoko Ono)