Dia Internacional de la Pau
Badia va participar en l'ofrena d'espelmes amb la que va acabar l'acte d'ahir

Gavà va celebrar ahir a la tarda el Dia Internacional de la Pau. L’acte institucional va tenir lloc al parc del Mil·lenni i va comptar amb la presència d’uns convidats molt especials: membres de la comunitat d’ucraïnesos que viuen a Gavà. L’alcaldessa, Gemma Badia, els va rebre a la Sala de Plens de l’Ajuntament i després tots junts es van traslladar fins el parc del Mil·lenni on van poder gaudir del violí d’Oriol Serano, alumne de l’escola American Lake Music, que va interpretar l’Opus 27 No. 1 de Carl Stamitz.

Badia va destacar en la seva intervenció davant de tots els assistents que “és molt important que donem visibilitat al nostre rebuig a la guerra a Ucraïna. Els ucraïnesos que ens acompanyen aquí avui han hagut de sortir del seu país a causa d’aquesta guerra que ningú entén que estigui passant en ple segle XXI”.

L’alcaldessa va recordar que, a banda de la d’Ucraïna, actualment hi ha altres guerres al món, i va destacar que són totes “injustícies bèl·liques absurdes, no es solucionen les coses en el segle XXI d’aquesta manera, no som els primitius de fa segles sinó que som gent evolucionada que sabem parlar, que sabem negociar, que sabem fer-nos entendre, i la guerra no té cap sentit”.

Dia Internacional de la Pau
Un moment de la recepció a l’ajuntament dels ucraïnesos residents a Gavà

Ahir, quan feia exactament 208 dies de l’inici de la guerra el passat 24 de febrer, l’alcaldessa de Gavà va destacar que la nostra és “una ciutat solidària, i per això hem volgut acollir a aquests ucraïnesos, perquè la pau és això i ara nosaltres som la seva segona família”. Badia, però, els va traslladar personalment el seu desig de que “aquesta situació sigui circumstancial i aviat puguin tornar, puguin recuperar la seva vida normal, perquè és el que tots voldríem, tornar a on s’estàvem i portar la vida que teníem abans, veure als nostres i poder recuperar la normalitat dins del possible”.

L’alcaldessa, en aquesta línia, va afegir que “la pau en el món comença en cadascú de nosaltres, la pau la portem a dins nostre, i si no som capaços de transmetre pau llavors en trobem amb aquestes guerres”.

L’acte d’ahir al vespre va finalitzar amb la lectura del manifest per part de dues noies ucraïneses i una ofrena d’espelmes al costat de la inscripció “La pau comença aquí”. El Dia Internacional de la Pau es celebra cada 21 de setembre des de l’any 1982, gairebé un any després que l’Assemblea General de Nacions Unides el va declarar el 30 de novembre de 1981. L’objectiu d’aquesta commemoració, recollit en la resolució 36/67 d’aquesta Assemblea, és dedicar aquest dia a la pau mundial, i específicament a l’absència de guerra i violència. És per aquest motiu que l’ONU convida a totes les nacions i pobles que compleixin amb una aturada de les hostilitats durant tot aquest dia.

Dia Internacional de la Pau