gava-dia-internacional-violencia-masclista

Gavà se suma, un any més, al Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones amb tot un seguit d’actes de sensibilització i denúncia. Enguany, l’Ajuntament centra gran part dels seus esforços a explicar què són i com reconèixer les actituds de microviolència i, per aquesta raó, el dia 24 de novembre es farà una conferència seguida d’una taula rodona a la Casa Gran. A continuació, a les 18 hores, es farà l’acte de ciutat a la plaça Major on es es llegirà un manifest en memòria a les dones assassinades per violència masclista on hi col·laboraran les alumnes de CEFP Núria i, tot seguit, hi haurà una petita actuació musical a càrrec d’artistes de Gavà. La plaça també acollirà una exposició sobre accions de sensibilització en relació a la violència masclista.

Entre les noves propostes del programa, es farà una formació sobre violència masclista als diferents agents del Circuit Local d’Atenció a la Violència Masclista a càrrec de l’advocada del SIAD, Gemma Nicolás. Una altra iniciativa que tindrà lloc també a la biblioteca, el 23 de novembre a les 17.30 hores, serà el taller “Eines per una comunicació no sexista” en què es presentarà un web on es podrà descobrir si la comunicació del vostre voltant és sexista.

Accions als instituts

També cal destacar la campanya al centres educatius que es traduirà amb activitats de sensibilització ala patis dels dos instituts públics de la ciutat i dues novetats. La primera és el teatre fòrum “Toca de peus a terra”, adreçada a l’alumnat de tercer de Secundària que tindrà lloc el 24 de novembre a les 10 hores a l’Espai Maragall. La segona, el taller “Diem prou al masclisme”, adreçada a estudiants de cinquè i sisè de Primària. Per als infants hi haurà dues sessions especials de contacontes els dies 21 i 23 de novembre a les biblioteques municipals.

D’altra banda es pot visitar, fins el 30 de novembre, la mostra “Exposició feminismes, stop violència masclista!” formada per vinyetes i cartells de diferents il·lustradors a la Casa Gran, mentre que, del 20 al 15 de desembre, al SIAD, n’hi haurà una altra contra la violència masclista.

La tradicional Marxa de les Dones del Baix Llobregat, organitzada per Consell Comarcal, es farà el diumenge 26 de novembre, amb sortida a les 10.30 hores de davant de l’ajuntament de Cornellà i arribada a Sant Feliu de Llobregat.

Un any més, els comerços i fleques de la ciutat se sumen a la campanya repartint bosses amb el lema “No estàs sola”.